Quantcast
Новини Пловдив » Екип

Екип

Иван Кузов
Иван Кузов

Управителят на Пловдив Прес ООД Иван Кузов е завършил Образцова математическа гимназия „Академик Кирил Попов“ в Пловдив, дипломиран със специалност „Психология“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, което не му е достатъчно. Затова се насочи към софтуерните технологии и се впусна в изучаването на изкуствения интелект, каквато магистратура в момента кара.

Организирал е мероприятия заедно с Международната младежка камара JCI (откъдето е тръгнал и Барак Обама), като последното беше масовото почистване на Бунарджика. Иван обича предизвикателствата, от малък работи в печатарското ателие на родителите си. Не се колебае да започне нови startup-и, а настоящата му цел е да развие ПловдивПрес, като аналитично-информационен портал от ново поколение.
 
Спас Кузов
Спас Кузов

Главният редактор на ПловдивПрес Спас Кузов е завършил „Българска филология“ и „Журналистика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Зам.-председател на УС на Асоциацията на селскостопанските журналисти в България. 10 години е работил във „24 часа“, от които 7 като отговорен редактор на местното издание на в-к „24 часа“, преди това е бил репортер във в-к „Стандарт“. В професионалната си биография има и два периода във в-к „Марица“, където 4 години беше зам.-главен редактор и шеф на електронното издание Marica.bg.

Ваня Драганова - репортер
Ваня Драганова

Ваня Драганова е най-опитният политически коментатор в пловдивските медии. Завършила е Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“, изкарала е специализации по разследваща журналистика. Отразява партийния живот под тепетата още от времето на Андрей Луканов. Политически е надживяла 17 правителства и шестима кметове на Пловдив. Много бивши и настоящи политически лидери се съобразяват с всеки ред, който излезе изпод перото й. Работила е за вестниците „Провинция“, „Пловдивски новини“, „Глас“, „Вести“, „Труд“, „Преса“, „Новият глас“, както и за Дарик и БНР. Преди да влезе в екипа на ПловдивПрес, Ваня работеше във в-к „Марица“, където отразяваше съдебната система и за нея няма тайни в този ресор. Понякога и магистратите си сверяват часовника по казусите, които Ваня отразява.

Галина Георгиева
Галина Георгиева

Когато Галина Георгиева напише анализ за БСП, в партийната централа в Пловдив го четат на глас, а по време на избори пренареждат партийните листи. Галя е завършила Българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“ и магистратура по журналистика във Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий“. Работила е във вестниците „Български Куриер“ и „Струма“. Завеждала е отдел „Вътрешна политика“ във в-к „Марица“ 14 години. Отразявала е всички местни, президентски и парламентарни избори от управлението на НДСВ насам. Може без грешка да изброи коя партия колко парламентарни мандата е спечелила в Пловдив и региона, и колко законопроекта е изработил всеки местен депутат и дори минутите, които значимо е мълчал в заседателната зала.

Мария Морунова
Мария Морунова

Мария Морунова е най-новото попълнение на ПловдивПрес. Тя е завършила Българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски" и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". Преди ПловдивПрес Мария работи в радио "Фокус", Пловдив 24, както и Дарик радио и отразява здравните проблеми

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...