майонеза Kраси
Новини от Пловдив » За Нас

За Нас

Най-новият аналитично-информационен портал в Пловдив – Plovdiv-Press.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона. Нашият слоган е „Само значимото“, като критерия за значимо винаги ще го задават читателите. ПловдивПрес е насочен към към активните хора – тези, които имат интереси в образованието, икономиката, културата, спорта, здравеопазването, екологията, туризма. Въобще към всички значими теми в днешния живот. Съзнателно не споменаваме „политика“, защото добрата работа във всяка сфера е вид политика.

ПловдивПрес разполага с най-квалифицирания екип от журналисти, анализатори и наблюдатели, за да може да предлага и най-добрия продукт на медийния пазар. Ние не само ще информираме, но и ще тълкуваме важните новини, които предлагаме на вас – нашите читатели. Защото само с качествени новини, анализи и коментари може да бъде сглобена цялостната картина на случващото се около нас. ПловдивПрес ще направи опит да върне, поне в Пловдив, смисъла на истинската журналистика. Не си правим илюзиите, че ще се борим на живот и смърт в името на някаква световна справедливост. Ще работим обаче по начина, по който смятаме за правилен. Това важи за целия екип. Защото сме убедени, че обществото има нужда да знае истината и процесите, които движат обществения интерес. Звучи клиширано, но от това максимата на Волтер, която ще изповядваме, не става по-малко вярна. А тя гласи: „Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив, ще защитавам правото ти да го казваш.“ И още: „За да разбереш кой те управлява, виж кой ти е забранил да го критикуваш.“ Затова ние ще критикуваме, ще съобщаваме фактите, ще сблъскваме различни мнения, за да стигнем максимално близо до верните отговори по важните теми. Няма да заобикаляме скандалите, но няма и да ги правим самоцел и шоу за евтини емоции. Или както казва колосът в българската журналистика от началото на миналия век Йосиф Хербст: „Никому в угода, никому напук.“

Ние от ПловдивПрес няма да се изживяваме като последна инстанция. Защото знаем, че журналистика е да питаш и да търсиш различни мнения по всички въпроси, за да стигнеш до истината. Нагледен пример за това дава американският хуморист и журналист Патрик О’Рурк: „Ние, журналистите, не сме длъжни да мачкаме хлебарките. Нашата работа е да светнем лампата, за да се види как гадините бягат във всички посоки.”

Надяваме се с вашата читателска помощ нашата лампа да свети дълго, за да държим хлебарките далеч в тъмното.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...