A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » Култура » Постовете на Боршош и генералната промяна
Култура Мнения Новините

Постовете на Боршош и генералната промяна

радо иванов
радо иванов

Радослав Иванов, ФБ

Предполагам, че шефът на НДК е достоен, смислен и успял човек. Но съм покъртен от метаморфозата между два ФБ поста. Това трябва да влезе в учебниците. Фамозен е начинът, по който декларацията за свещено пазене на закони и принципи, прескача в политически слогани, като видими резултати, воля за промяна и споделени европейски ценности. Само ГЕНЕРАЛната промяна липсва. Уникално е, наистина. Изумително е колко (празно) пространство може да има между два поста във ФБ.

ПОСТ 1: Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки, свързани с подготовката на НДК за Председателството под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона. Не намирам за допустимо тези процедури – важна част от подготовката на България за Председателството на Съвета на ЕС през 2018 г – да се провеждат на фона на безпрецедентна атака срещу Националния дворец на културата.
Не приемам да се поставя под съмнение доброто управление на Двореца при положение, че промяната на НДК е безспорна и видима за всички.
Хаосът, който цари през последните два месеца при управлението на целия процес по подготовка на Българското председателството на Съвета на ЕС заплашва да го провали. Аз отказвам да участвам в това и няма да наруша принципите на прозрачност и публичност в работата на НДК, наложени през последните две години.

ПОСТ 2: След изключително важна среща, която проведохме днес с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и удовлетворен, че българската култура победи и му благодаря, че доказа на всички ни, че това може да се случи. Вярвам, че държава, която се вслушва в гласа на своята интелигенция, има достойно бъдеще. НДК е символ на волята за промяна, на видимите резултати, доказателство за принадлежността ни към споделените европейски ценности. Благодаря на всички за подкрепата! Тя удвоява силите, с които ще продължа да работя в посоката, която познавате!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...