Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Проф. Моллов: Пазарът у нас задава качеството на храните! Другото е спекулация
България Здраве Мнения Портфейл

Проф. Моллов: Пазарът у нас задава качеството на храните! Другото е спекулация

Пламен Моллов
Проф. Пламен Моллов

Прави се внушение, че от една страна производителите правят продукти с по-лошо качество за България, а от друга страна тези продукти струват по-скъпо. Категорично казвам, че хората се подвеждат. Това заяви пред БлумбъргТВ проф. Пламен Моллов, бивш изп. дир. на Българската Аагенция по безопасност на храните (БАБХ).

„Те се плашат, защото вярват на изказванията на един администратор, какъвто и да е той“, подчерта проф. Моллов. 

Ето и най-важното от изказването му.

„Качеството и цената на храните е чувствителна тема за всеки човек и за това е благодатна почва за доста популистки действия, на които сме свидетели. Фрапиращото, което виждам в изследването за качеството и цените на храните в България, е първо – ненаучният подход, който е приложен“.  

Едностранчив е коментарът за разликата в цените, каза още гостът. „Реалният коментар на изследванията по отношение на цените е, че 50% от цените са с по-високи цени, а 50% са с по-ниски цени“.

Когато говорим за качество, говорим за съответствие между това, което се очаква от един продукт и това, което се предлага. Когато има несъответствие, този продукт постепенно отпада от пазара“. 

Контролът на безопасността на храните е отговорност на държавата, но качеството се решава от пазара и реакцията спрямо определения продукт, заяви Моллов. „Каквито и напъни да прави едно правителство, което и да е то, не може да промени качеството на храните. Качеството е такова, каквото пазарът изисква“, смята професор Пламен Моллов. 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...