A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Проф. Моллов: Пазарът у нас задава качеството на храните! Другото е спекулация
България Здраве Мнения Портфейл

Проф. Моллов: Пазарът у нас задава качеството на храните! Другото е спекулация

Пламен Моллов
Проф. Пламен Моллов

Прави се внушение, че от една страна производителите правят продукти с по-лошо качество за България, а от друга страна тези продукти струват по-скъпо. Категорично казвам, че хората се подвеждат. Това заяви пред БлумбъргТВ проф. Пламен Моллов, бивш изп. дир. на Българската Аагенция по безопасност на храните (БАБХ).

„Те се плашат, защото вярват на изказванията на един администратор, какъвто и да е той“, подчерта проф. Моллов. 

Ето и най-важното от изказването му.

„Качеството и цената на храните е чувствителна тема за всеки човек и за това е благодатна почва за доста популистки действия, на които сме свидетели. Фрапиращото, което виждам в изследването за качеството и цените на храните в България, е първо – ненаучният подход, който е приложен“.  

Едностранчив е коментарът за разликата в цените, каза още гостът. „Реалният коментар на изследванията по отношение на цените е, че 50% от цените са с по-високи цени, а 50% са с по-ниски цени“.

Когато говорим за качество, говорим за съответствие между това, което се очаква от един продукт и това, което се предлага. Когато има несъответствие, този продукт постепенно отпада от пазара“. 

Контролът на безопасността на храните е отговорност на държавата, но качеството се решава от пазара и реакцията спрямо определения продукт, заяви Моллов. „Каквито и напъни да прави едно правителство, което и да е то, не може да промени качеството на храните. Качеството е такова, каквото пазарът изисква“, смята професор Пламен Моллов. 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...