майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Арестуваха Перата, ошамарил оператор на бТВ
България Новините Пловдив

Арестуваха Перата, ошамарил оператор на бТВ

Перата
Петър Низамов-Перата

Самодейният патриот Петър Низамов – Перата е бил арестуван тази нощ в района на Асеновград, след като по време на протеста пред ромската махала се е нахвърлил да бие оператор на бТВ, съобщи директорът на Областната полиция в Пловдив комисар Атанас Илков.

Полицаите са сложили белезниците на Перата към 2 ч през нощта. След инцидента Перата е избягал и е бил обявен за общодържавно издирване. Заловен е в Пловдив.

Срещу Перата ще започне бързо полицейско производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди, уточни комисар Илков. Очаква се и да му бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата.

Националистът Низамов повел група от протестиращите, сред които и част от футболни агитки, и опитал да пробие полицейския кордон, за да нахлуе в циганската махала.

Всичко по време на протеста беше един сандвич, меле. В този момент видях, че някакъв човек с телефон се приближава, отстъпих, за да му направя път, но залитнах, а той ме удари, започна да псува, обясни операторът на бТВ Петър Джанаваров.  Низамов от своя страна твърди, че в този момент телефонът му е бил изблъскан, което го провокирало да посегне.

Само бързата намеса на жандармерията предотвратила по-неприятно развитие с участието на Перата. Той беше обявен за общодържавно издирване.

„Това е много нагла постъпка от негова страна, от действията, които демонстрира по време на протеста, той показва, че от него може да се очаква всичко”, коментира комисар Илков. Протестът беше по-мащабен от предишните, но полицията беше подготвена, за да не се стигне до ескалиране на напрежението, добави шефът на полицията в Пловдив

Протестите в Асеновград, за които БалкантаймБГ писа, продължават вече седмица. Те ескалираха след като група цигани нападна децата от клуба по кану-каяк по време на тренировка на язовир „40-те извора”, а после им устрои засада пред болницата на града, където нанесе побой и над родителите, дошли да приберат децата си.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...