Quantcast
Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Хайки на НАП, 15 обекта в Пловдив запечатани
Бизнес Пловдив

Хайки на НАП, 15 обекта в Пловдив запечатани

запечатан обект данъчни
запечатан обект данъчни

От началото на месец август Териториална дирекция на НАП Пловдив стартира масирани проверки по централните търговски улици на града. Те имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си и се извършват както в делничните, така и през почивните дни в и след установеното за администрацията работно време.

До момента щателно са проверени 40 обекта, а в 25 от тях са установени нарушения. Най-честите са неиздаване на фискален бон или установяване на разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби, липса на реквизити във фискален бон (брой, количество и вид на продажбата), липса на необходимите документи и други.

От началото на акцията по централните търговски улици на гр. Пловдив са издадени 15 заповеди за запечатване на обект. Пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение, фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.

„Централната градска част на гр. Пловдив е мястото, което е най-посещавано от гостите на града. НАП няма да допусне нарушения на данъчно-осигурителните закони и некоректно отношение към клиентите. Контролните действия се прилагат и ще се прилагат, към всички независимо от дейността, която развиват от хотели и ресторанти до малки търговски  обекти“ коментира акцията г-н Венелин Найденов, директор на ТД на НАП Пловдив.

От НАП информират, че акцията е безсрочна, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

Данъчните запечатаха 15 обекта след масираните проверки в Пловдив.
Данъчните запечатаха 15 обекта след масираните проверки в Пловдив.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...