Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Басейн във Велинград запечатан за данъчни нарушения
България Портфейл

Басейн във Велинград запечатан за данъчни нарушения

Басейнът във Велинград
Басейнът във Велинград

Пореден минерален плаж с барбекю във Велинград е запечатан за данъчни нарушения. В следобедните часове в петък 18 август, служителите на „Фискален контрол“ извършват проверка в обекта и констатират неиздаване на касови бележки на входа на съоръжението и на водния бар, липса на реквизити във фискалния бон и ненулиране на фискалните устройства в края на работния ден.

Поради множеството нарушения, запечатването е реализирано незабавно от служителите на „Оперативен контрол“ при ТД на НАП Пловдив. Плажът е запечатан за срок от 20 дни, като едновременно с това на фирмата, стопанисваща обекта ще бъде наложена административна санкция.

За месеците юли и август в град Велинград са издадени още 11 заповеди за запечатване на обект. В два магазина за хранителни стоки, кафене и павилион, нарушенията са за липса на фискално устройство и те са запечатани за срок от 15 до 20 дни.

На територията на ТД на НАП Пловдив от началото на годината до момента са проверени над 5000 търговски обекта от служителите на отдел „Оперативни проверки“, като след констатирани нарушения са издадени 340 заповеди за запечатване на обект.

В проверките се включват и служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, проверяват и търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg .

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...