майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Басейн във Велинград запечатан за данъчни нарушения
България Портфейл

Басейн във Велинград запечатан за данъчни нарушения

Басейнът във Велинград
Басейнът във Велинград

Пореден минерален плаж с барбекю във Велинград е запечатан за данъчни нарушения. В следобедните часове в петък 18 август, служителите на „Фискален контрол“ извършват проверка в обекта и констатират неиздаване на касови бележки на входа на съоръжението и на водния бар, липса на реквизити във фискалния бон и ненулиране на фискалните устройства в края на работния ден.

Поради множеството нарушения, запечатването е реализирано незабавно от служителите на „Оперативен контрол“ при ТД на НАП Пловдив. Плажът е запечатан за срок от 20 дни, като едновременно с това на фирмата, стопанисваща обекта ще бъде наложена административна санкция.

За месеците юли и август в град Велинград са издадени още 11 заповеди за запечатване на обект. В два магазина за хранителни стоки, кафене и павилион, нарушенията са за липса на фискално устройство и те са запечатани за срок от 15 до 20 дни.

На територията на ТД на НАП Пловдив от началото на годината до момента са проверени над 5000 търговски обекта от служителите на отдел „Оперативни проверки“, като след констатирани нарушения са издадени 340 заповеди за запечатване на обект.

В проверките се включват и служители на „Фискален контрол“, които освен, че следят движението на стоки с висок фискален риск, проверяват и търговските обекти за отчитане на обороти и издаване на касови бележки.

Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg .

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...