Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Грипът удря в сърцето с тежки последствия
Важно Здраве

Грипът удря в сърцето с тежки последствия

д-р Николов
д-р Николов

Проучване на канадски изследователи установява, че при пациенти с регистрирана инфекция от тип А, тип Б и други вируси, има повишена чувствителност на сърдечния миокарден инфаркт. Все пак това е индивидуално въздействие при всеки пациент. Тожва заяви от ефира на „България сутрин“ по  Bulgaria ON AIR кардиологът д-р Павел Николов от Александровска болница.

Медикът коментира това по повод грипната епидемия, в която се намира половин България. Прогнозите са пикът на заболяванията да бъде тази седмица.

Междувременно стана ясно, че след усложнения от грип, 58-годишна жена от Кърджали е изпаднала в кома, а лекарите се борят за живота й.

Става въпрос за изключително рядко усложнение, но такова се случва, обясни д-р Николов.

„Затова трябва да се реагира максимално бързо още при първите симптоми на засегната нервна система“, категоричен бе дежурният лекар от клиниката по кардиология.

„Няма конкретно доказани механизми, които да определят точно защо тези пациенти имат такава чувствителност при миокардите“, продължи въпроса с данните на канадските изследователи д-р Николов.

По думите му става въпрос за хронично болни хора със сърдечно-съдови заболявания, исхемична болест, по-слаб имунитет и праг на заболеваемост.

Като предпазна мярка кардиологът посочи ваксините.

„Благодарение на тях много страшни болести са изчезнали отдавна. Те трябва да се правят, когато човек е напълно здрав“, обясни д-р Николов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...