майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Травма в рамото спира Григор за Sofia Open
Важно Спорт

Травма в рамото спира Григор за Sofia Open

Григор Димитров
Григор Димитров

Григор Димитров разкри, че е играл с контузия в рамото на Australian Open. Тенисист №1 на България добави, че именно заради това не иска да дава напразни обещания, че ще защити титлата си на турнира в столичната зала „Арена Аремеец“.

„Турнирите в Австралия са едни от най-добрите да влезеш в добра обстановка за сезона. Имаше доста тежки срещи с мачбол. Постепенно започнах да влизам отново във форма, но доста се изморих и това е голям фактор. Със сигурност можех да играя по-добре, но не бях на нивото от края на миналата година. Стъпка по стъпка, още е януари и се надявам нещата да се получават по-добре“, каза Григор на нарочна пресконференция в София.

„За първи път свърших сезона толкова късно, имах само седмица за почивка и после отново започнах да тренирам. Беше странно, не очаквах всичко толкова бързо да започне отново. Но това нещо не пита, разбира се, че не съжалявам. Това е добър път, който показвах, че съм направил правилните неща“, продължи Димитров.

Относно започващия на 5 февруари турнир Sofia Open заяви: „Още не съм видял кой ще играе, но това е без значение. Гледаме мач за мач. Винаги има напрежение, изисквам повече от себе си, но има случаи, когато тялото просто не иска“, добави Гришо, след което разкри, че в последно време е играл с контузия.

„Преди дни направих прегледи в Монако, защото не се чувствах добре. Рамото ме болеше и трябваше да намеря начин да се възстановя. Здравето е най-важното нещо и не искам да играя, ако не съм готов на 100%. Надявам се да съм добре, чакаме резултатите да излязат. В последните три срещи имах изключителни болки. Не можеш да вървиш срещу тялото си и не искам да давам празни обещания за София“, откровен е Григар Димитров.

Относно ранглистата той заяви: „Защо да не стигна и по-напред? Продължаваме напред със сигурност. Вълнувам се изключително много, но годината е дълга и е нормално да има спадове. Има много фактори, за да не се получават нещата. Не мисля, че играх добър тенис в Австралия, но имах добри резултати. Важното е да съм позитивен, останалите неща лесно се подобряват. Не всеки ден можеш да играеш на 100%“, каза още Григор.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...