Новини от Пловдив » Бизнес » Защо най-богатият китаец да разпродава империята си
Бизнес Свят

Защо най-богатият китаец да разпродава империята си

уан дзиенлин2
уан дзиенлин2

Китайският милиардер Уан Дзиенлин някога се хвалеше с огромната си глобална бизнес империя. Сега бившият най-богат китаец се освобождава от международните си активи и набляга на местните инвестиции.

Изненадващият обратен завой е в резултат на натиска от страна на китайските власти и необходимостта от изплащане на задълженията, натрупани през години на международна експанзия, пише CNN Money.

Поредният ход бе през тази седмица, когато подразделение на имотния конгломерат на Уан – Dalian Wanda Group, обяви, че е постигнало споразумение за продажбата на част от проектите си в Австралия.

Уан се опитва да набере средства, като разпродава активи по света. От Wanda обявиха през миналата седмица, че продават дела си в луксозния лондонски хотелски проект One Nine Elms за 36 млн. паунда (50 млн. долара).

Компанията вече се оттегли през миналата година от Nine Elms Square – по-големия проект, където се намира хотелът.

Търговията с акциите на Wanda Hotel Development Company – подразделението, което продаде проекти в Австралия и хотела в Лондон, бе спряна на борсата в Хонконг през миналата седмица преди изявлението. Търговията все още не е възобновена, като се очакват още подробности около сделката.

Поредицата от продажби идва на фона на предприетите от китайското правителство мерки спрямо финансирани със задължения агресивни инвестиции в чужбина от страна на големи компании, като Wanda.

През август властите обявиха, че ограничават инвестициите в чужбина от страна на китайски компании, като под прицел бяха поставени сектори, в които Wanda има сериозни интереси – недвижими имоти, хотели, развлекателната индустрия и спорта.

Според някои експерти, китайското правителство се е опитало да разсее част от опасенията, че изтичането на средства от страната може да дестабилизира финансовата й система.

Властите също така искаха да ограничат риска от това китайски компании да предприемат необмислени или рисковани инвестиции в чужбина.

[efb_likebox fanpage_url=“%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D1%81-149400255791411″ box_width=“250″ box_height=““ locale=“bg_BG“ responsive=“0″ show_faces=“1″ show_stream=“0″ hide_cover=“0″ small_header=“0″ hide_cta=“0″ animate_effect=“fadeIn“ ]
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...