Новини от Пловдив » Бизнес » Борисов: В Давос на баир по 10 лифта, а тук протести. Спрете!
Бизнес България Важно

Борисов: В Давос на баир по 10 лифта, а тук протести. Спрете!

бойко борисов
бойко борисов

Давос на баир 10 лифта… Броя, броя, броя… А тук – протест, протест, протест за един лифт. Хора, спрете се“. С тази и още куп бисерни фрази премиерът Бойко Борисов призова зелените да спрат протестите срещу втория лифт в Банско. Той направи обстоен разбор на вътрешните и външнопоритичеките теми по време на 12-ата годишна среща на бизнеса с правителството под мотото „Големите въпроси на 2018“, организирана от „Капитал“..

Борисов призова протестиращите да спрат с акциите си, акцентирайки върху това, че за всяко шествие трябва да се плащат извънредни възнаграждения на полицаите, натоварени с охраната, а това вреди на самите протестиращи като данъкоплатци. Повод за изказването му беше насрочения за вечерта нов протест срещу застрояването на Пирин.

„Една керемида повече няма да се допусне. А ако има повече – излизаме на протест и ние“, обеща борисов от трибуната.

Премиерът говори на тема: „Какво може да направи правителството за задържане и развитие на човешкия капитал. Икономическата стратегия на кабинета и приоритетните европейски политики“.

„Благодарение на учителите много деца се върнаха в образователната система, а що се касае до икономиката и финансите, мисля, че ние сме от най-дисциплинираните в ЕС, спазваме си правилата, но се надявам нашето общество да знае, че България се отнася ангажирано към ангажиментите си“, заяви Борисов.

Важен акцент в изказването си премиерът постави върху отношенията на България на Балканите и призова другите държави от полуострова да следват примера, който София дава.

„Там, където има газопроводи, няма войни, дипломатично, тихо, спокойно, мотивирано да отстоим нашия интерес, защото той не би могъл да бъде в интерес на други държави. България и Македония дадоха голям пример в Европа, че и на Балканите има държави, независимо от големите противоречия в миналото, които са подписали договор и нещата тръгват напред“, заяви той.

Премиерът изброи приоритетните оси на коридорите досега, както и основните, която трябва да се направят и допълни, че средства за тези проекти могат да се намерят.

Борисов обаче направи и важната вметка – който инвестира на Балканите, той ще има влияние – и призна, че тук имат огромна роля играят държави като Турция, Русия и Китай, всяка от които има собствените си причини.

В типичния си стил Борисов коментира и отношенията с властите в Румъния по един от ключовите проекти – третият мост над река Дунав.

„Седем пъти правим срещи с румънските колеги и два месеца след това са в ареста. Не е смешно. Тамън се договорим, и ги няма“, заяви Борисов като според него това е причината да не напредва проектът.

Не бе подминат и въпросът с бъдещето на лъвчетата от разградския зоопарк като Борисов изрази мнение, че тяхното място е в Холандия, защото там те могат да бъдат приучени към бъдещ живот на свобода в Африка.

Като човек, който се занимава с животни, им казвам – генетично увреждане имат, размножават се братя и сестри. Инат страшен, възмути се той от позицията на общинския съвет в Разград, който отказа изпращането на лъвовете в чужбина. Вметна обаче, че не иска да го наричат диктатор, който е предопределил съдбата на животните.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...