Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Последен ден за записване за националното състезание по БЕЛ
Важно Образование Пловдив

Последен ден за записване за националното състезание по БЕЛ

bel
Национално състезание по БЕЛ в ПУ "Паисий Хилендарски"

Зрелостниците, получилите отлична оценка, ще бъдат приети за студенти в няколко от специалностите на Филологическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“

Още един ден остава до крайния срок за записване за  Top of Form. Националното състезание по български език и литература за зрелостници, организирано от Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на 3 февруари 2018 г. от 11:00 ч.

Участието е безплатно. Регистрацията става на сайта на факултета до 30 януари 2018 г. включително на следния линк: http://ksk.slovo.uni-plovdiv.net/2017-registracia-za-s-stezanieto-po-bel-za-zrelostnici. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъдат обявени на 1 февруари 2018 г.

В деня на провеждането на състезанието кандидатите трябва да носят само личната си карта. Те не само ще проверят нивото на своите знания, обясняват организаторите. Зрелостниците, които получат отлична оценка, ще бъдат приети за студенти във Филологическия факултет в някоя от следните избрани от тях специалности: „Българска филология“, „Славистика“, „Български език и китайски език“, „Български език и руски език“, „Български език и френски език“, „Български език и италиански език“, „Български език и новогръцки език“, „Български език и турски език“, „Български език и история“, „Български език и испански език“, „Български език и немски език“, „Български език и гражданско образование“.

 

При кандидатстване в някоя от изброените по-горе специалности получената отлична оценка от състезанието ще е актуална и няма да зависи от оценката, която  ще получи зрелостникът на матурата – стига тя да е положителна, подчертават от Филологическия факултет. До 10 дни след провеждане на състезанието резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет: http://slovo.uni-plovdiv.net.

 

Състезанието ще продължи 3 астрономически часа и ще се проведе в сградите на ПУ „Паисий Хилендарски“, като залите ще бъдат уточнени допълнително. Форматът му ще бъде много близък до държавния зрелостен изпит и кандидатите ще работят по два равнопоставени модула – езиков и литературен. Оценяването ще става по точкова система, а резултатите ще се приравнят към шестобалната система.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...