майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Важно » Проучване показа: Красивите хора са с дясно мислене
Важно Мнения Свят

Проучване показа: Красивите хора са с дясно мислене

Тачър и Камерън
Тачър и Камерън

Сексапилните хора по-често подкрепят десните партии, защото са по-силни и успешни от техните либерални братя. Така изглежда.

Това е установено от проучването на Ролф Доус Петерсън, политолог от университета Сускуехана и Карл Палмър, асистент-професор по политика в Илинойския щатски университет.

Учените твърдят, че проучване за физическата атрактивност в политиката никога не е достигало такова ниво и че има основателна причина да вярваме, че: „Физическата красота на определен човек може да промени политическите и светските му възгледи“.

Откритията на двамата учени доказват, че по-привлекателните хора клонят към десни политически убеждения, защото имат по-добри социални умения и са по-популярни, компетентни и интелигентни поради „ефекта на булото“ – идея, че предразсъдъците и стереотипите влияят на преценката за това как хората съдят останалите.

Пишейки за своите открития в журнала „Политика и житейски науки“ публикуван през декември 2017, двамата казват, че по принцип атрактивните хора имат по-лесен живот и не намират нужда от по-голяма държавна помощ за разлика от своите леви противополжности.

Как учените са стигнали до това заключение?

Използвайки фигури от две предишни проучвания, двамата потвърждават противоречивостта на проучването, тъй като всеки има различна представа за атрактивност.

Първо учените използват данни от 1972-а, 1974-а и 1976-а година на национални американски проучвания, в които участниците трябва да оценят външния вид на различни хора.

Проучването също така изучава и политическите убеждения на участниците, приходи, раса, сексуална ориентация и образование. След това сравняват резултатите с Уисконсинското проучване, което се ангажира с над 10 000 от своите студенти, чиято цел е да оценят нивото на атрактивност на свои съученици.

Събирайки всичко на едно място, Петерсън и Палмър изграждат тезата си, че връзка между физическата привлекателност на човек и неговите политически възгледи може да бъде открита.

Те стигат до извода, че макар и човешките възприятия за красота да варират, критерият за аткрактивност излиза , че е постоянен измежду различни културни групи, сочещ към по-ранни доказателства за това какво значи и какво е красотата.

Привлекателните хора са консерватори заради своята „сляпа точка“

Учените са на мнение, че атрактивните хора клонят към десните си убеждения, защото в израстването си развиват „сляпа точка“, която ги възпитава да не виждат необходимост от държавна помощ в обществото – основополагаща ценност при либералите.

Петерсън и Палмър добавят, че физически атрактивните хора не срещат препятствия като останалите хора, защото атрактивността им печели повече внимание и ги прави по-успешни в социалната обстановка. „Животите им са общо взето по-лесни“ – твърдят двамата.

Като добавка казват:

„Макар и тази „сляпа точка“ да не е универсално издържана и физически атрактивните индивиди не винаги да имат по-лесни животи, най-често тези хора срещат по-малко препятствия, навигирайки социалния свят.“

Заключението на двамата учени е, че поради изброените причини очакват привлекателните хора да са по-склонни да подкрепят десните консервативни партии и посочват друго проучване, което показва, че консерваторите са по-привлекателните в света на политиката.

По материли в independent

Превод и редакция Огнян Кузов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще гласувате ли на местните избори на 29 октомври?

Покажи резултатите

Начална дата: 03.10.2023 @ 15:05 | Крайна дата: 03.11.2023 @ 15:05

Зареждане ... Зареждане ...