Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » България » Роднини се скараха кой е виновен за убитото от куче дете
България Важно Крими Регион

Роднини се скараха кой е виновен за убитото от куче дете

питбул уби дете
питбул уби дете

Напрежение сред съседи и роднини ескалира след трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно. За случая ПловдивПрес писа вчера

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

3-годишният Тошко отишъл вчера в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето й. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Задържани за случая са трима – лелята, мъжът й и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

„Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?“, възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била“, попита мъжът.

„Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя“, каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало бойното куче.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, далеч на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, потвърди друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните в Пазарджик, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...