майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » България » Роднини се скараха кой е виновен за убитото от куче дете
България Важно Крими Регион

Роднини се скараха кой е виновен за убитото от куче дете

питбул уби дете
питбул уби дете

Напрежение сред съседи и роднини ескалира след трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно. За случая ПловдивПрес писа вчера

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

3-годишният Тошко отишъл вчера в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето й. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Задържани за случая са трима – лелята, мъжът й и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

„Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?“, възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била“, попита мъжът.

„Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя“, каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало бойното куче.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, далеч на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, потвърди друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните в Пазарджик, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...