Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Пловдив » Пловдив отбеляза 164 години от рождението на Стамболов
Пловдив

Пловдив отбеляза 164 години от рождението на Стамболов

Стефан Стамболов
Стефан Стамболов

164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов бе отбелязана в Пловдив на едноименния площад пред сградата на Общината. За В тържеството участваха военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членовете на комитет „Родолюбие“.

Слово за държавника произнесе Председателят на Дружеството на пловдивските писатели Антон Баев, водещ на церемонията бе актьорът от Драматичен театър Пловдив Симеон Алексиев.

За да почетат годишнината и да положат венци и цветя, пред паметника на Стефан Стамболов дойдоха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, шефът на общинския съвет Савина Петкова, полковник Бучков – Началник-щаб 68-ма бригада „Специални сили“, десетки официални лица и стотици граждани.
В днешния ден отново сме тук, за да почетем годишнината от рождението на Стефан Стамболов – неизменен патриот, революционер, книжовник и велик държавник, един от строителите на съвременна България. Неговият принос и роля го нареждат сред най-значимите личности в историята. Той оставя своя неповторим почерк във формирането и укрепването на българската държавност. Неговият образ е противоречив, но едно е неоспоримо – той няма аналог“, каза водещият на церемонията Симеон Алексиев.

Официалното слово на Антон Баев може да прочетете ТУК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...