Новини от Пловдив » Пловдив » Пловдив отбеляза 164 години от рождението на Стамболов
Пловдив

Пловдив отбеляза 164 години от рождението на Стамболов

Стефан Стамболов
Стефан Стамболов

164-та годишнина от рождението на Стефан Стамболов бе отбелязана в Пловдив на едноименния площад пред сградата на Общината. За В тържеството участваха военен духов оркестър, представителен взвод, венценосци и членовете на комитет „Родолюбие“.

Слово за държавника произнесе Председателят на Дружеството на пловдивските писатели Антон Баев, водещ на церемонията бе актьорът от Драматичен театър Пловдив Симеон Алексиев.

За да почетат годишнината и да положат венци и цветя, пред паметника на Стефан Стамболов дойдоха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, шефът на общинския съвет Савина Петкова, полковник Бучков – Началник-щаб 68-ма бригада „Специални сили“, десетки официални лица и стотици граждани.
В днешния ден отново сме тук, за да почетем годишнината от рождението на Стефан Стамболов – неизменен патриот, революционер, книжовник и велик държавник, един от строителите на съвременна България. Неговият принос и роля го нареждат сред най-значимите личности в историята. Той оставя своя неповторим почерк във формирането и укрепването на българската държавност. Неговият образ е противоречив, но едно е неоспоримо – той няма аналог“, каза водещият на церемонията Симеон Алексиев.

Официалното слово на Антон Баев може да прочетете ТУК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...