Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Култура » С песни на Пучини откриват новата камерна зала в Областта
Култура

С песни на Пучини откриват новата камерна зала в Областта

камерна зала област
камерна зала област

Новатата камерна зала в Областната управа на Пловдив ще бъде открита с  песни на Пучини в четвъртък от 18 часа. Всички културни събития в залата, която разполага с много добра естествена акустика. Патрон на всички изяви ще е областният управител Здравко Димитров.

Първият концерт, който е с вход свободен, ще даде старт на богата и наситена с културни събития програма, ще събере почитателите на Пучини, за да се насладят на един любим и доказан творчески тандем – тенорът Ивайло Михайлов и пианистката Мария Калоферова.

Концертът ще представи цикъла „Песните на Пучини“, а композициите, включени в програмата, сами по себе си ще изненадат всички почитатели на композитора, защото са малко познати и стават обществено достояние едва през 1987 г., когато един от най-големите изследователи на творчеството на Пучини – Майкъл Кей ги публикува. Ивайло Михайлов ще представи песни за глас и пиано, които не са тясно свързани с театъра, но са предназначени за ценители, които намират удоволствието от изкуството в по-сериозната музика.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...