A1_5G_Ultra_KVs_Ookla_A1_5G_Ultra
Новини от Пловдив » България » Шефът на НСО подаде оставка, отива дипломат в Русия
България Важно

Шефът на НСО подаде оставка, отива дипломат в Русия

генерал антонов
генерал антонов

Началникът на НСО ген. Ангел Антонов е подал оставка, сочи съобщение на официалния сайт на службата, но мотиви не се съобщават.

Ангел Антонов беше назначен за началник на Националната служба за охрана в края на май 2014 г. с указ на Росен Плевнелиев.

Преди две седмици прокуратурата е започнала проверка срещу НСО заради подаден сигнал от нейни служители за злоупотреби при управлението на собствеността в двореца“Кричим“.

Според публикация в сайта „Гласове“ 57-годишният икономист с кариера в МВР е назначен за шеф на НСО от президента Росен Плевнелиев през май 2014 година, а подчинените му твърдят, че се е обградил с тесен приятелски кръг и е върнал в службата пенсионирани служители от МВР, които изготвят дори планове за противодействие на тероризма. Наскоро един от тях, който е в най-близкия кръг на Антонов, е получил заповед да представлява НСО по темата „Сигурност“ във връзка с българското председателство на ЕС през 2018 година. В резултат на кадровата политика много млади и перспективни служители си тръгвали, демотивирани от професията.

Животът на Антонов бил подчинен на 2 страсти – скъпите автомобили и лова. Личният му парк от служебни коли достигал 6, от които 2 джипа.

В края на 2017 г. излезе неофициална информация, според която президентът Румен Радев е недоволен от работата на НСО и е поискал от Министерски съвет да се извърши смяна на Ангел Антонов. Самият Антонов обяви, че е обиден от отношението към него и затова подава оставка.

НСО е военизирана държавна служба към президента на България. Тя се намира под общото ръководство и контрол на държавния глава, който има право да назначава и освобождава началника й след съгласуване с Министерски съвет.

След освобождаването си Антонов ще бъде пратен на дипломатическа работа в Русия, той ще поеме поста на генерален консул на България в Санкт Петербург./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Планирате ли зимна ваканция със ски и СПА?

Покажи резултатите

Начална дата: 29.11.2023 @ 15:37 | Крайна дата: 13.12.2023 @ 15:37

Зареждане ... Зареждане ...