Quantcast
Майонеза Краси
Новини Пловдив » Важно » Арестуваха зрелищно кмета на Септември Марин Рачев
Важно Крими Регион Съд и Прокуратура

Арестуваха зрелищно кмета на Септември Марин Рачев

Марин Рачев, кмет на Септември
Марин Рачев, кмет на Септември

Кметът на Септември Марин Рачев беше арестуван зрелищно при акция на спецпрокуратурата в града и региона тази сутрин, търсят злоупотреби в общината в размер на 13 млн. лв. Новината потвърди Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Куп висши представители на държавното обвинение пристигнаха в Септември по време на акцията, ръководена от шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев и началника на дирекция „Противодействие на корупцията“. Над 50 служители на реда блокираха района рано сутриинта. Призори бяха претърсени сградата на общината, офиси, частни домове.

Срещу Марин Рачев ще бъдат повдигнати обвинения за безстопанственост при 7 сделки с имоти, щетите от които са за над 100 000 лева, а също и за имот, купен от фирма, собственост на близка до Рачев бизнес дама на нереално висока цена.

Полиция и прокурори блокираха Община Септември

Иван Гешев съобщи, че ще бъдат проверявани почти всички роднини на кмета и съпругата му Васка Рачева, за които е установено, че имат финансови отношения с общината. Проверката трябва да установи къде са 13 млн. лева, с които е ощетена местната хазна. Работи се по версия за организирана престъпна група, източвала милионите.

Очаква се утре, 2 февруари да бъдат повдигнати първите обвинения срещу Рачев, а прокуратурата вероятно ще поиска отстраняването му от длъжност, за да не влияе на разследването.

Това е първото досъдебно производство, по което явно се извършват действия от Специализираната прокуратура срещу кмет за корупционно престъпление след новите изменения в НПК от ноември, които дадоха възможност в Специализираната прокуратура да се разследват и такива дела.

Полиция е извършила претърсвания и на адреси в Пазарджик, свързани с близки до кмета на Септември. Единият обект е бизнес центърът на ул. „Патриарх Евтимий“1, в който жената на кмета има офис, проверени са и две сгради на ул. „Ген. Гурко“ близо до кръговото движение.

Претърсвания са направени в дома на кмета на ул. „Княз Борис I“ в Септември, както и на негова бензиностанция, намираща се на изхода на града по посока село Злокучене – същата, която е предмет на съдебния процес срещу Рачев за укриване на данъци.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...