Новини от Пловдив » България » България » Политика » Радан: Всичка Мара втасала, премиерът се занимава с лъвчетата
Мнения Политика

Радан: Всичка Мара втасала, премиерът се занимава с лъвчетата

Бойко и Радан Кънев
Бойко и Радан Кънев

„Депутатите не са депутати, а са машини са гласуване, които той командва. Министрите да не са министри, а са слуги, на които той заповядва. Не може премиерът да се занимава с лъвчета. Всичката Мара втасала, премиерът трябва да реши проблема, защото неговият приятел Шиши е решил да става татко на лъвчета против закона“. Така зам.-шефът на ДСБ Радан Кънев коментира пред бТВ тази сутрин актуалните политически събития. Според него премиерът Бойко Борисов сам се е поставил в положение всичко да зависи от него.

Според Кънев е недопустимо казуси като с разградските лъвчета да се решават от премиера. Това са задачи за институционално ниво, смята Радан. Според него обаче проблемът е, че институционалният ред е разграден и всичко е съсредоточено в едни ръце. И съответно всички протестират на едно място.

Кънев смята, че е нормално в една демократична и свободна държава да има протести всеки ден. „Тази реакция на Борисов показва колко е рехава всъщност прочутата стабилност“, отбеляза Кънев.

Бившият лидер на ДСБ изтъкна, че България е парламентарна република, в която парламентът няма власт в ръцете си.“Ние катастрофирахме в сигурността на битово ниво. Властта даде възможност частният охранителен бизнес да влезе в населените места вместо полицията. Това е неимоверен скандал, после се чудят защо Германия категорично не ни пуска в Шенген. Няма в Шенген, няма в Европа частни охранители, които заместват полицията“, заяви Кънев.

По отношение на Истанбулската конвенция той заяви: „Дебатите в българското общество се водеха от чичовци от Държавна сигурност, леко пияни ченгета над средна възраст, всичките мъже с вид да си побийват жените, с извинение. Точно така изглеждат и така реагират.“

Според него за Истанбулската конвенция няма автентични, културни и спокойни дебати, а вместо това има политически заклинания и анатеми. „Защо слушаме популистите, а не жените“, попита Кънев.

По темата за корупцията той даде конкретен пример. „Над 120 милиона има България за три центъра за върхови постижения по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Една четвърт от тези пари са дадени за ремонт на банята в „Овча купел“. На нас ще ни се смеят гаргите от Банкок до Ванкувър. В цял свят хората се занимават с наука и знаят, че не се ремонтира турска баня с пари за върхови постижения в науката, защото от тези 30 милиона 15 ще отидат за плочки.“

И допълни: „Като са видели 100 милиона и са започнали да им текат лигите, така се управлява България.“

Той разкритикува и изявлението на финансовия министър Владислав Горанов, че правителството води политика на изпреварващо нарастване на ниските доходи. Според Кънев това е социализъм и в резултат „този, който се е квалифицирал, получава колкото чистачката“.“Провеждат официално социалистическа политика, после се чудят защо резултатите са социалистически“, заяви Кънев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...