Новини от Пловдив » България » България » Политика » Пеевски: Борисов и Радев да се разберат като големи момчета
Важно Мнения Политика

Пеевски: Борисов и Радев да се разберат като големи момчета

Делян Пеевски
Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се разграничи от  кавгата между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, в които бе намесено и името му в контекста на бизнес интереси.

„Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета. Нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии“, заяви Делян Пеевски в експресно комюнике до медиите.

Напрежението между президента и премиера избухна с нова сила след като вчера в интервю пред бТВ Борисов заяви, че съветникът на държавния глава Иво Христов е „сивият кардинал, който му пише речите“ и който преди работел в притежаваната от Пеевски телевизия BBT. Президентът не остана длъжен на Борисов и също попита какви са връзките му с медийния магнат и депутат от ДПС и дали двамата имат общ бизнес. Борисов категорично отрече в пресконференция пред медиите, като нарече изявлението на Радев „нападение срещу правителството“.

В изявлението си Пеевски отрече да познава началника на кабинета на президента Радев – Иво Христов и някога да е бил негов работодател.

Ето и цялата декларация на Делян Пеевски:

Не познавам началника на кабинета на президента Радев – Иво Христов, като същият никога не е работил за мен. Не приемам замесването на моето име с това на премиера Борисов, по начина, използван от президента Румен Радев, тъй като нямам и никога не съм имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера. Считам, че не е сериозно премиер и президент, от висотата на тяхната позиция, да ме използват в опит за разрешаване на съществуващите между тях, или между техните администрации, проблеми, както и да се упражняват върху името ми, особено с подобна неприемлива за институциите, които представляват, риторика. Каквито и проблеми премиерът и президентът да имат помежду си, лични или институционални, да ги решават занапред като големи момчета, генерали, без да намесват един депутат от опозицията, защото аз нямам никакво отношение към техните спорове за самолети, танкове, търгове или разни комисии. С тези си действия и забъркването на името ми в техните търкания, премиерът и президентът се поставят единствено в услуга на хора като Иво Прокопиев и олигархичните кръгове около него, чиито задкулисни бизнес интерес аз разобличавам през моите медии.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...