Новини от Пловдив » България » България » Политика » Румен Радев пита Борисов имал ли е общи бизнес интереси с Пеевски?
България Важно Мнения Политика

Румен Радев пита Борисов имал ли е общи бизнес интереси с Пеевски?

Бойко Борисов и Румен Радев
Бойко Борисов и Румен Радев

Президентът Румен Радев вкара остър въпрос на премиера Бойко Борисов като го попита

дали има общи бизнес интереси с депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски.

Държавният глава настоя за отговори от министър-председателя, след като снощи Бойко Борисов в интервю за БТВ каза, че помни сегашния началник на кабинета на Радев – Иво Христов още „от BBT, още от телевизията на Пеевски”.

Борисов насочи към Иво Христов създаването на конфликти между двете институции. „Там има един човек, който пише и е сивият кардинал, защото, когато си говорим с президента Радев, аз от години общувам с него, той е един прекрасен човек и се разбираме прекрасно…“, каза Борисов.

 

Румен Радев отвърна днес, че възприема като груба манипулация споменаването в едно изречение на хора от неговата администрация с името на депутата Делян Пеевски.

„Г-н Борисов получи коледен подарък с пълната подкрепа безрезервно от г-н Доган. Партията на г-н Борисов гласува единодушно внесения от г-н Пеевски Закон за КТБ. И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси: Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски?; Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски?; Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“, каза президентът.

Горд съм, че имам интелигентни съветници, секретари и началник на кабинет, но в никакъв случай те не са причината за напрежението между нас, натърти Радев.

Според президента истинската причина за възникналото напрежение са редица теми и „пренебрежителното отношение към проблемите на националния суверенитет, скалъпената целенасочена парламентарна комисия за новия изтребител и грубите лъжи покрай нея, прекратената модернизация и разсипията във Въоръжените сили, в идеите за безкрайни концесии, липсата на прозрачност в собствеността, в управленски решения, в харченето на финансови средства, както и в „бетонирането“ на корупцията с новия закон“.

„Това са все неща, които всяват напрежение, дори и моето отхвърлено вето върху иновативните лекарства. В същото време бяха разпределени огромни суми и то в сфери, където има най-малкото проблеми, каквото е санирането“, посочи президентът.

Радев коментира и отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция, като поздрави Борисов „за прогреса в неговата позиция по тази тема“.

„Вече имаше достатъчно голям дебат по темата. Изказаха се всякакви становища. Но важното е следното: както аз приемам съвети от премиера Борисов и се вслушвам в тях, аз също мога да му дам съвет – да слуша по-малко своите съветници, министри и гласовете извън България, а да прочете конвенцията на английски или френски. Защото това са двата езика, на които тази конвенция има достоверен правен смисъл. Тогава стават ясни много неща.

Българският народ не отхвърли тази конвенция, защото е недорасъл или недоразбрал, а защото има ценности и не приема да бъде лъган“, заяви Радев.

Иво Христов: Борисов бърка или лъже

Отговорът на Иво Христов във Фейсбук
Отговорът на Иво Христов във Фейсбук

По БТВ премиерът Борисов бърка или лъже. Бях директор на BBT в периода март 2003 – март 2004г., когато нейн собственик беше Петър Манджуков, заяви от профила си във Фейсбук шефът на канцеларията на президента. Много години след моето напускане телевизията бе продадена. Тук има много колеги, които могат да изобличат тази манипулация, включително собствената му ПР съветничка, в онези години репортер в телевизията, добави Иво Христов.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...