Новини Пловдив Прес » Здраве » Студенти четоха приказки на онкоболни деца в УМБАЛ „Свети Георги“
Здраве

Студенти четоха приказки на онкоболни деца в УМБАЛ „Свети Георги“

Студенти четоха приказки на малките пациенти.
Студенти четоха приказки на малките пациенти.

Студенти от Руския център на ПУ „Паисий Хилендарски“ четоха приказки на малките пациенти от Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия на университетската болница „Свети Георги“.

Благотворителната инициатива е по повод 15 февруари, Международният ден на деца с онкологични заболявания.

Йордана Гогозова, която се обучава в магистърската програма „Езиково осигуряване и културни дейности в туризма“, второкурсничките от бакалавърската специалност „Руска филология“ Вилияна Войводова и Гергана Куртева заедно със сътрудника на Руския център Анастасия Кехайова, запознаха малките онкопациенти с приказката от Александър сергеевич Пушкин „Рибарят и златната рибка“, а след това им помогнаха да нарисуват героите с моливи, пастели и флумастери.

Това не е първата благотворителна инициатива на Центъра за руски език и култура. На 13 и 14 декември 2017 г. се проведе седмият пореден Рождественски благотворителен базар в помощ на болни или нуждаещи се деца. В него освен студентите от ПУ, сред които и момичетата, посетили днес Детската онкохематология, в последния базар се включват ученици от Националната търговска гимназия в Пловдив. Всички те изработват ястия по руски рецепти и ги продават на 13 и 14 декември в две от базите на висшето училище – Ректората и Нова сграда. Акцията успява да събере 570 лева, които са дарени на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!