Новини от Пловдив » Бизнес » Форбс публикува най-богатите в света на криптовалутите
Бизнес Важно

Форбс публикува най-богатите в света на криптовалутите

Как се копаеше криптовалутата

И светът на криптовалутите вече има класация на най-богатите. Подреждането е направено от сп. Forbes.

Класацията е направена на база на оценки на притежавани от тези хора криптовалути, печалби след данък от търговия с криптоактиви и дялове в компании, свързани с търговията с криптовалути. Оценките са изготвени по цени от 19 януари 2018 г.

От Forbes се презастраховат и признават, че вероятно са пропуснали някой, а някои от оценките са разминават доста с реалността. Същото обаче важи и за първата класация на 400-те най-богати американци от 1982 г., подчертават от Forbes.

Средната възраст на участниците в класацията е 42 г., за разлика от класацията на 400-те най-богати американци, където е 67 г. Прагът за влизане в нея е 350 млн. долара.

Ето и кои са най-богатите хора в света на криптовалутите според Forbes:

Крис Ларсън (57 г.) – 7.5 – 8 млрд. долара. Съосновател на Ripple

Ларсън е изпълнителен председател и бивш главен изпълнителен директор на Ripple, която улеснява международните разплащания между банките посредством използването на блокчейн технологията.

Джоузеф Лубин (53 г.) – 1-5 млрд. долара. Съосновател на Еthereum; основател на Consensys

Роденият в Торонто бивш ръководител в Goldman Sachs основава блокчейн платформата Еthereum. Той също така е основател на ConsenSys – компанията с 600 служители в 28 страни, която е консултирала гиганти, като Microsoft.

Жао Чанпенг (41 г.) – 1.1 – 2 млрд. долара, главен изпълнителен директор на Binance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За по-малко от седем месеца Жао, известен повече като CZ, създаде най-голямата борса за криптовалути в света – Binance. Докато увеличаваше броя на потребителите си до 6 милиона души, CZ разгърна дейността си в три различни страни, за да изпревари евентуални регулации, които биха могли да застрашат бизнеса му.

Камерън и Тайлър Уинкълвос (36 г.) – 900 млн. долара – 1.1 млрд. долара. Съоснователи на Winklevoss Capital

Тайлър и неговият брат близнак Камерън засега правят едно от най-големите завръщания в историята на американския бизнес. Те купуват биткойн, когато малцина се занимават с това. Те също така създават базираната в Ню Йорк борса за криптовалути Gemini, която наскоро обработи сделки за 300 млн. долара в един ден.

Камерън и Тайлър Уинкълвос

Камерън и Тайлър Уинкълвос

Матю Мелън (54 г.) – 900 млн. долара – 1.1 млрд. долара. Индивидуален инвеститор

Матю и сегашната му съпруга Никол Хенли
Матю и сегашната му съпруга Никол Хенли

Мелън, който е наследник на едно от най-големите банкови богатства в САЩ, започва да се занимава с криптовалути преди години, въпреки предупрежденията от страна на негови познати и роднини. Той е един от първите инвеститори в XRP – криптовалутата на Рипъл, която има за цел да създаде блокчейн технология за големите банки.

 

Браян Армстронг (35 г.) – 900 млн. долара – 1 млрд. долара. Главен изпълнителен директор на Coinbase

Браян Армстронг
Браян Армстронг

В тази голяма дигитална златна треска Армстронг е човекът, който печели големите пари, като продава съдовете за промиване на златото. Той основава Coinbase . най-популярното място за старт в търговията с криптовалути в САЩ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Матю Рошак (45 г.) – 900 млн. долара – 1 млрд. долара. Съосновател на Bloq; Основател на Тally Capital

Имах късмет да вляза рано на пазара“, казва Рошак, който научава за биткойн през 2011 г. и участва в първите предлагания на дигитални валути. Той постоянно търси нови участници на пазара и твърди, че е дал на Ричард Брансън и Бил Клинтън първите им биткойни.

Антъни Ди Йорио (43 г.) – 750 млн. долара – 1 млрд. долара, Съосновател на Ethereum; Основател на Jaxx and Decentral

Антъни Ди Йорио
Антъни Ди Йорио

Ди Йорио осигурява част от парите за основаването на блокчейн платформата Етериум и продължава да инвестира в най-различни криптовалути.

 

 

 

 

 

 

 

 

Брок Пиърс (37 г.) – 700 млн. долара – 1 млрд. долара. Председател на Bitcoin Foundation; Консултант на Block.one

Пиърс, който като дете се е снимал във филми, е пионер при криптоалутите, финансирайки десетки криптокомпании, в това число Mastercoin, Coinbase и Ethereum. Той е заявява, че ще дари 1 млрд. долара на децентрализирана автономна общност, която използва блокчейн.

Майкъл Новограц (53 г.) – 700 млн. долара – 1 млрд. долара. Главен изпълнителен директор на Galaxy Digital

Майкъл Новограц
Майкъл Новограц

Новограц, който е бивш милиардер и добре познато име в хеджфонд индустрията, осъщестява сериозно завръщане. Той започва да инвестира в криптовалути през 2013 г. и напуска Fortress Investment Group две години по-късно, за да се концентрира върху новото си начинание.

Брендан Блумър (31 г.) – 600 – 700 млн. долара. Главен изпълнителен директор на Block.one

Роденият в Айова Блумър действа от Хонконг и успява да осъществи най-голямата продажба на нова дигитална валута с набрани 1 млрд. долара за EOS.IO, блокчейн платформа, която се конкурира с Еthereum. Блумър започва да се занимава с виртуални активи на 14-годишна възраст, продавайки магически оръжия и герои в онлайн игри.

Дан Ларимър (35 г.) – 600 – 700 млн. долара. Главен технологичен директор на Block.one

Софтуерният инженер е работил в американския военно-промишлен комплекс, преди да се насочи към криптовалутите и да стане съосновател на три блокчейн платформи, сред които и EOS.IO.

Валери Вавилов (38 г.) – 500 – 700 млн. долара. Главен изпълнителен директор на Bitfury

Това, че вижда как родителите му губят всичките си спестявания при разпадането на Съветския съюз, оказва голямо влияние върху Вавилов и предизвиква интереса му към мрежи, които не се управляват централизирано. Десетилетия по-късно латвиецът става съосновател и главен изпълнителен директор на Bitfury – компания, която добива биткойни

Валери Вавилов
Валери Вавилов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чарлз Хоскинсън (30 г.) – 500 – 600 млн. долара. Съосновател на Ethereum и IOHK

Хоскинсън за кратко е главен изпълнителен директор на блокчейн платформата Ethereum, но след спор с останалите ръководители напуска. След това основава IOHK, компания, която създава криптовалути и блокчейн технологии за корпорации, държавни агенции и академични институции.

Брад Гарлингхаус (47 г.) – 400 – 500 млн. долара. Главен изпълнителен директор на Ripple

Гарлингхаус е възпитаник на Харвард, има опит в сферата на технологиите, като преди това е работил в компании, като AOL и Yahoo. Сега той е главен изпълнителен директор на Ripple – стартъп компанията, която се надява да създаде блокчейн технология за големите банки.

Бари Силбърт (41 г.) – 400 – 500 млн. долара. Главен изпълнителен директор на Digital Currency Group

Силбърт става популярен на Уолстрийт с изграждането на Second-Marker – борса за активи, които се търгуват трудно, като това са най-вече дялове в технологични компании. Второто му начинание е Digital Currency Group (собственик на медийния сайт CoinDesk). Той също така има инвестиции в криптокомпании като Ripple и Coinbase.

Бари Силбърт
Бари Силбърт

 

 

 

 

 

 

 

Виталик Бутерин (24 г.) – 400 – 500 млн.долара. Създател на Ethereum

Виталик Бутерин
Виталик Бутерин

Бутерин е 24-годишният създател на блокчейн платформата Ethereum, която даде старт на тенденцията с ICO-тата, а сега има пазарна капитализация от около 100 млрд. долара. Той си сътрудничи с компании, като Microsoft, BP и JPMorgan.

Тим Дрейпър (59 г.) – 350 – 500 млн. долара. Основател на Draper Associates

Популярният рисков капиталист от Силициевата долина се запалва по биткойна още преди да е модерно. „Смятам, че биткойнът и криптовалутите ще движат по-голяма част от търговията в света“, казва Дрейпър.

Сон Чи-Хюнг (38 г.) – 350 – 500 млн. долара. Главен изпълнителен директор на Dunamu; Основател на Upbit

Само за четири месеца компанията на Сон – Upbit, се превръща в най-голямата борса за търговия с криптовалути в Южна Корея, която пък е един от най-големите пазари за търговия с криптовалути. През декември средният дневен оборот на борсата бе 4.7 млрд. долара, като в един от дните цифрата достигна 11 млрд. долара.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...