Новини Пловдив Прес » Свят » Младата жена с отровения шпионин е дъщеря му Юлия
Свят

Младата жена с отровения шпионин е дъщеря му Юлия

Юлия Сергеевна
Юлия Сергеевна

Жената, отровената заедно с бившия руски шпионин Сергей Скрипал, е неговата дъщеря Юлия. Това са установили следователите по случая, предадоха британските медии.

Сергей Скрипал и щерка му Юлия са критично състояние в болница във Великобритания, след като бяха открити в безпомощно състояние на пейка в търговски център в британския град Салисбъри, графство Уилтшър, Югозападна Англия.

Ще реагираме енергично на всяко доказателство за чуждестранно участие в предполагаемото покушение, заяви външният министър на Обединеното кралство Борис Джонсън

Засега работната версия е, че 66-годишният Скрипал и дъщеря му, на около 30-годишна възраст, са били отровени с неизвестна субстанция.

Както писахме по-рано днес руската страна отрече връзка със случая.

Борис Джонсън припомни, че този случай напомня на смъртта на отровения с Полоний-210 руски дисидент Александър Литвиненко през 2006 г. „И макар че би било погрешно да даваме насока на разследването, мога да уверя парламента, че ако се появи доказателство за отговорност на дадена държава, правителството на Нейно величество ще отговори енергично и по подобаващ начин и енергично“, натърти Борис Джонсън пред журналисти в британския парламент.

„Казвам на правителствата по света, че нито един опит да се отнеме невинен живот на британска земя няма да остане несанкциониран или ненаказан“, закани се Джонсън. /ПловдивПрес

Още по темата

Москва отрече да е замесена в отравянето на шпионина Скрипал
Бивш руски шпионин бере душа, пипал съмнително вещество

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!