Новини от Пловдив » България » България » Политика » Валери Симеонов: Патриарх Кирил е второразрядно ченге
България Важно Мнения Политика

Валери Симеонов: Патриарх Кирил е второразрядно ченге

Валери Симеонов
Валери Симеонов

Кирил, патриарх на Москва и на цяла Русия, e второразрядно съветско ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия”. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов от ефира на БНТ по повод назидателното изказване на Негово светейшество при срещата му с президента Румен Радев преди дни. Руски медии завъртяха клип от срещата, как Кирил изразява огорчението си, че в България приравняват участието на финландски, румънски и полски войни с това на руските при Освободителната руско-турска война. „Искам ясно още веднъж да ви кажа, че България е била освободена от Русия. Нито Полша, нито Литва, нито други страни. Русия“, заявяви патриарх Кирил на президента Радев и допълни: „Искам откровено да ви кажа, че ми беше трудно да чуя тези неща. Нито полският сейм, нито литовският са взимали решение за освобождаването на България“. Духовният водач на Русия подчертава, че има двойнствено впечатление от юбилея.

Последва реакцията на Валери Симеонов. „Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е, той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на господ Бог или на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари. 14 млрд. долара този хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата, пак безакцизно. Той има частен самолет, има вила в Швейцария, часовникът му е за 30 000. И той има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент“, заяви българският вицепремиер

Не спря обаче: „Представете си нашия патриарх Неофит да отиде в Русия, да застане срещу Путин, да започне да му тропа по масата и да му каже „Ало, ти откъде падна, незнаеш ли Кирил и Методий какви са“, какво ще стане с него. Византийци ли са Кирил и Методий, както неграмотно твърдеше Путин. Че това била византийска азбука. И то с много по-голямо основание ще го направи от колкото този, който претендира в случая, че става въпрос за историческа манипулация“.

Последва светкавична реакция в патриотичната коалиция. „Атака“ и ВМРО се разграничиха от изявленията на Симеонов и настояха той веднага да се извини на патриарх Кирил. Позицията е гласувана с кворум на заседание на ПГ на „Обединени патриоти“, като депутатите от НФСБ са излезли от стаята, съобщиха депутати от Обединени патриоти.

Още по темата

Валери Симеонов: Патриарх Кирил е второразрядно ченге

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...