Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Балкани » Ердоган: Кърджали е в нашите душевни граници ВИДЕО
Балкани България Видео на деня Мнения Паметни фрази Свят

Ердоган: Кърджали е в нашите душевни граници ВИДЕО

Президентът Ердоган надъха залата с националистическо слово за "душевните граници на Турция"
Президентът Ердоган надъха залата с националистическо слово за "душевните граници на Турция"

“Кърджали е част от нашите душевни граници“. Така се обърна президентът на Турция Реджеб Тайип Ердоган в приветствие към българските турци, съобщава сайтът Хабербг.нет.

Изявлението стана вчера по време на събрание на управляващата Партия на справедливостта в град Сакария. В града живеят мното преселници от България и други балкански страни, затова Ердоган им обърна специално внимание.

“От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния.

Сакария, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини, Кърджали и Мостар, на тях споделяме нашата братска сърдечност, защото те в сърцата и в очите си се молят за успеха на Турция, обърна се към преселниците Ердоган.

„Всеки път го казвам: Тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници. Значението на Турция не се побира в 780 хил. квадратни километра, то е два пъти повече“, изтъкна президентът Ердоган.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...