Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Президентът: Руският патриарх избра да си тръгне като политик
България Важно

Президентът: Руският патриарх избра да си тръгне като политик

Президентът Румен Радев се набра с лекота на лоста.

„Ние посрещнахме Негово светейшество като духовен водач, той избра да си тръгне като политик. Но аз съм не само президент, аз съм и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разкол между нашите народи. Остава въпросът обаче кой се опита похити общия ни празник и да опита да го превърне в опит за разделение. Това каза президентът Румен Радев в коментар на изявленията на руския патриарх Кирил, че си тръгва огорчен от страната ни. Държавният глава посети днес 68 бригада „Специални сили“ в Пловдив.

Той добави, че нашата признателност не е за сметка на нашето достойноство и той е отстоявал тази позиция и пред българския патриарх, който също е присъствал на срещата.

Като президент няма да ставам заложник на емоциите, а ще работя за възраждането на българо-руските отношения, които други съсипваха в продължение на години и продължават да го правят. Затова предпочитам от тази среща и посещение да запазя спомена за хилядите българи на Шипка и за богослужението за загиналите в тази война”, обобщи Радев.

Държавният глава демонстрира завидна спортна форма и и се превъртя на лоста в двора на бригадата, както си беше по костюм.

 

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...