Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » Подадоха сигнал за нагласена поръчка в БДЖ
Бизнес Транспорт

Подадоха сигнал за нагласена поръчка в БДЖ

За нагласена обществена поръчка в БДЖ алармираха дружествата „Експрес Сервиз“ и „БДЖ-Кончар“. Според тях, изискванията на процедура за ремонт на локомотиви са в полза на компанията „ЖП Тракция“. Заместник-министърът на транспорта Велик Занчев определи обвиненията като натиск чрез медиите. По думите му причината за атаките е, че ръководството на БДЖ е спасило дружеството от фалит, изплаща дълговете му и е на път да стартира процедура за доставка на нов подвижен състав.

Критериите на откритата процедура за ремонт на девет локомотива са написани така, че поръчката да бъде спечелена от компанията „ЖП Тракция“, заявиха на пресконференция от частния жп завод „Експрес Сервиз“ и българо-хърватското дружество „БДЖ-Кончар“.

Заложено е изискване ремонтираните машини да се приемат и предават в София, а крайният срок за извършване на технологичен преглед е осем работни часа, като от него не може да се приспада времето за транспортиране на локомотивите от друго населено място.

Така „Експрес Сервиз“, който се намира в Русе автоматично отпада, обясниха от ръководството на дружеството и изтъкнаха, че това изискване е в полза на „ЖП Тракция“, което използва държавното локомотивно депо в София.

Поръчките в БДЖ са напълно прозрачни, заяви в отговор заместник-министърът на транспорта Велик Занчев и припомни, че транспортният министър Ивайло Московски е разпоредил проверка за поръчката, която е под въпрос. Занчев определи обвиненията като медиен натиск: „Интересите са големи, защото работим, но не може по този начин. Ако има каквото и да е било съмнение, има институции в България, които биха могли да бъдат сезирани. Не може извън процедурите и през медии да се печелят обществени поръчки или да се печелят процедури в БДЖ“, каза Занчев.

По думите му, основната причина за атаката е, че сегашното ръководство на БДЖ е спасило дружеството от фалит, изплаща дълговете и е на път да стартира процедура за доставка на нов подвижен състав.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...