Новини Пловдив » България » Бунт в СДС! Искат оставката на Лукарски
България Важно Политика

Бунт в СДС! Искат оставката на Лукарски

На 17 април ще се реши съдбата на Лукарски
На 17 април ще се реши съдбата на Лукарски

Оставка на лидера Божидар Лукарски искат структури на СДС. На заседание на Националния съвет, което ще се проведе на 17 април, част от седесарите ще настояват Лукарски да се оттегли от поста. Бунтът в синята партия повеждат партийните организации от Югоизточна България. Те са се събрали в Стара Загора през уикенда и са взели решение за оставката.

Мотивите им са, че хората по места не са доволни от изолацията на партията от останалите десни формации. Членове на СДС негодуват  и от липсата на активна политика спрямо правителството.

„Лукарски води никаква политика“, заяви неговият заместник и лидер на сините в Пловдив-област д-р Емил Кабаиванов. Той и колегата му Румен Христов са в преговорна група, която трябва да проучи нагласите на членовете на СДС за партньори в дясно и за възможни коалиции.

Според седесарите форматът Реформаторски блок вече е изчерпан.

Според устава на СДС председателят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако това се случи, се назначава временно изпълняващ длъжността и се свиква Национална конференция, която да избере новият лидер./ПловдивПрес

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close