Новини от Пловдив » Важно » Илиана Раева награби пловдивска депутатка заради „Шоколада само го миришем“
Важно Мнения Политика ФБстатус

Илиана Раева награби пловдивска депутатка заради „Шоколада само го миришем“

Кой Ви позволява, след като сте неинформирана да петните репутацията на най-успешния спорт на България, пита Раева
Кой Ви позволява, след като сте неинформирана да петните репутацията на най-успешния спорт на България, пита Раева

Шефката на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева скочи срещу пловдивската депутатка от БСП Теодора Халачева. Поводът за гневната реакция на съпругата на Наско Сираков стана питане на пловдивчанката към вицепремиера Валери Симеонов за това какви мерки се вземат за предотвратяване на злоупотребата с деца в рекламите за хазартни игри.

Става дума за нашумялата в последно време реклама“ Шоколада само го миришем“ на Националната лотария, в която участват гимнастички.

Валери Симеонов заяви от парламентарната трибуна, че Държавната агенция за закрила на детето е изискала информация от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и от организатора на лотарийната игра. Изпълнителният директор на фирмата бил предоставил информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца.

Как са защитени децата от злоупотреба с техните образи в рекламната индустрия, пита Халачева
Как са защитени децата от злоупотреба с техните образи в рекламната индустрия, пита Халачева

Ето позицията на Илиана Раева във Фейсбук:

Госпожо Халачева,

Защо си позволявате да говорите откровени НЕистини и да задавате въпроси, чиито отговори са ясни за всички, които решиха да атакуват нееднократно БФХГ?! Защо, след като изпратихме нашите отговори, че състезателките от националния ни отбор, участвали в рекламата, са пълнолетни и сме спазили абсолютно ЗАКОНА!, Вие продължавате да внушавате точно обратното?! Кой Ви позволява, след като сте НЕИНФОРМИРАНА да петните репутацията на НАЙ-УСПЕШНИЯ СПОРТ на България последните години?! Сезирахте ли компетентните органи за участието на Христо Стоичков в подобна реклама?! Не, разбира се, защото всичко е в рамките на Закона! Дали някой е сезирал и компетентните институции и за участието на Борис Бекер в подобна реклама (попитайте вещи, кой е Борис Бекер, защото е твърде вероятно да не знаете кой е той)?! Не, разбира се!
Това, че гимнастичките сме много младолики благодарение на прекрасния ни спорт, не Ви дава никакво право да сте неосведомена за възрастта ни, когато сте решила да ни атакувате в тази връзка! А ако сте осведомена, както предполагам, и отправяте умишлено въпроси целящи да злепоставят НАЙ-УСПЕШНИЯ СПОРТ в България, седмица преди най-големия форум – Световната купа в София, би трябвало да се извинете!

Илиана Раева се разгневи във ФБ
Илиана Раева се разгневи във ФБ

Бих Ви препоръчала, вместо да се опитвате да омаскарявате националния отбор по художествена гимнастика абсолютно неоснователно, да бяхте попитали, какво правят разни партии и институции за спасяването на живота на премръзналите щъркели, например! И други неща бих препоръчала да правите, г-жо Халачева, но ми е много работата покрай организацията на Световната купа, та нямам време. Но ще си позволя още една препоръка: Купете си билети за състезанието ни и елате да подкрепите ансамбъла ни, Катрин и Боряна (ако не знаете кои са, попитайте приятел!), да ги видите отблизо, да им се порадвате, та да внимавате друг път като се изказвате неосведомена.
Засрамете се и се спрете! Не говорете НЕистини!
Нито едно от момичетата, участвали в рекламата, не е непълнолетно! Я ни оставете и свършете нещо полезно за хората!
Ефектът от рекламата, който коментирате, би повлиял на децата единствено да намалят употребата на шоколад, който не е толкова полезен (в големи количества) и биха започнали само да го миришат!

P.s С усмивка прочетох няколко нескопосани коментара срещу мен и момичетата за рекламата от знайни и незнайни. Забавлявах се как се пънат да омаскарят националния отбор и мен, без да имат понятие, че всичките са пълнолетни и не сме нарушили Закона.
Но когато депутат си позволява да говори публично неверни неща…. е, ще отделя време да изразя потреса си от безотговорността и некомпетентността му!

 

Как реагира Теодора Халачева – четете в Plovdiv-press.bg

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...