Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Европредседателството идва в хотела на кмета
Важно Политика

Европредседателството идва в хотела на кмета

Семейният хотел на бившия кмет Иван Тотев.
Семейният хотел на бившия кмет Иван Тотев.

Международна конференция „Културното наследство: За една устойчива Европа”, която е  част от календара на Европредседателството, ще се проведе днес и утре в семейния хотел на кмета Иван Тотев – «Империал».

Участие във форума ще вземат министърът на културата Боил Банов, еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, встъпващият председател на Европейския икономически и социален комитет Лука Жайе, зам.-председателят на Комисията по култура и образование на Европейския парламент Мирчеа Диакону, зам.-кметът на Пловдив Александър Държиков и представители на европейски културни институции.

Ще бъдат дискутирани темите за бъдещето на културното наследство, компетенциите и политиките на ЕС в областта на културното наследство. Конференцията ще протечете в две пленарни заседания: „Културното наследство днес – основни предизвикателства“ и „Културно наследство за бъдещето – перспективи“, както и в три тематични сесии: „Компетенции на Европейския съюз в областта на културното наследство“, „Мейнстрийминг на културното наследство – за равнопоставеност на различните политики на ЕС“ и „Основаното на участие управление на културното наследство – как да превърнем добрите европейски практики в модел на приобщаващото управление?”.

След официалното откриване тази вечер от 19 ч.  в кино „Лъки“ Пловдив ще се състои церемонията по връчването на „Знака на европейското наследство“. За първи път почетната награда ще бъде дадена извън Брюксел. Целта на инициативата „Знак за европейско наследство“ е да бъдат популяризирани обекти на европейското наследство, които са станали символи на европейската интеграция, ценности, идеали и история. Тази година към вече получилите знака 38 обекта и забележителни места ще се прибавят още 9.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...