Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Раздават по 2 лв. с логото на Европредседателството на форума в Пловдив
Бизнес България Важно Пловдив

Раздават по 2 лв. с логото на Европредседателството на форума в Пловдив

Рекламната брошура, в която монетата е имплантирана.

Ваня ДРАГАНОВА

Монета от 2 лв., на чийто гръб е логото на Европредседателството, е част от рекламните материали, които получават участниците във форума за  културното наследство в Пловдив. Както ПловдивПрес вече писа, международната конференция се провежда в семейния хотел на кмета Иван Тотев – „Империал”.

На 2 януари т. г.  БНБ пусна два вида монети, посветени на Европредседателството – възпоменателни с номинал 10 лв. и разменни по 2 лв. Сред нумизматите настана истерия за възпоменателните монети, които са сребърни,  и те бяха продадени за броени дни на цена от 66 лв., след което цената им на черно стигна 1000 лв. Разменните монети са в голям тираж – 500 000 броя, и далеч нямат колекционерската стойност на възпоменателните. Въпреки това интересът и към тях не е за подценяване.

Министърът на културата Боил Банов не дойде на конференцията, чието точно наименование е „Културното наследство: за една по-устойчива Европа”. Министерството се представляваше от заместничката му Амелия Гешева. „Това, което обединява Европа, е културното й наследство”, каза тя.  Европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич заяви, че 78 млн. души в Европа работят в сферата на туризма и културното наследство и че трябва да се работи за запазване на интереса към тези сфери.

Още по темата

Европредседателството идва в хотела на кмета

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...