Новини от Пловдив » България » България » Политика » Воля настоява за задължителен „Час по родолюбие“
Важно Образование Политика

Воля настоява за задължителен „Час по родолюбие“

Сузана Николова и 4 депутатки стартираха от Пловдив серия от законодателни инициативи.
Сузана Николова и 4 депутатки стартираха от Пловдив серия от законодателни инициативи.

Задължителни часове по родолюбие да бъдат въведени в учебните програми в от първи до 12 клас, планират депутатите на „Воля“. В момента парламентарната група на Веселин Марешки подготвя серия от законови инициативи по темата. Тези часове ще се наричат „Урок по родолюбие“, а учениците ще изучават български традиции, народни танци, фолклор, бележити българи, обяви местната лидерка на партия „Воля“ Сузана Николова на национален форум в Пловдив на тема „Българката – пазител на род и дух, майка и съвременна успяла жена“.

Читири депутатки от парламентарната група на „Воля“ дойдоха в Пловдив за срещата, която е първа от серия инициативи из страната.

„В политиката, ако искаш нещо да бъде казано – помоли за това някой мъж. Но ако искаш нещо да бъде свършено – помоли за това жена!”, обърна се към препълнената с дами от Пловдвив зала шефката на ПГ на „Воля“ Гергана Стефанова, с цитат на желязната Маргарет Тачър.

„От нас жените зависи да съхраним българските обичаи и да съживим българщината, да спрем да плащаме еничарския данък децата ни да бягат в чужбина. Над 2 млн. Българи са напуснали родината и за се запиляли по света, само ние жените, майките, можем да ги върнем у дома. А това ще стане, когато покажем, че уважаваме майката. Грижата за майката, това е днешният патриотизъм“, заяви лидерката на „Воля“ в Пловдив и взриви залата.

Партията на Марешки предвижда още законодателни промени, които касаят почивните дни и отпуските на майките. В Кодекса на труда е залегнала възможността, ако е заложено в КТД – майките с едно дете да ползват два дни допълнителен отпуск, а на тези с две и повече деца – по 4 дни. Ние искаме това да се случи за всички работещи майки. Ще настояваме да бъде удължена седмичната почивка за многодетните майки с допълнителни 4 часа. Необходими са и мерки и за стимулиране на работодателите да наемат многодетни майки почасово, обясни още Сузана Николова.

 

„Воля“ иска по-голяма почивка за майките на форум в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

1 Comment

Click here to post a comment
PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...