Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Христо Стоянов се усъмни в морала на Божана Апостолова
Важно Култура Суматоха

Христо Стоянов се усъмни в морала на Божана Апостолова

Писателят Христо Стоянов се усъмни в морала на двама от най-видните пловдивчани – поетесата, издател и общественик – Божана Апостолова и писателя – Недялко Славов. Стоянов напада своите колеги чрез последната си книга, която е написал – „Отворени писма до България“. В четивото има отделени доста страници, в които се описва случка, на която авторът твърди, че е присъствал, видял с очите си и останал покрусен.

В малките часове на нощта днес Христо Стоянов бе гост на предаването „Часът на Милен Цветков“ по Нова телевизия. В него той наблегна именно на Божана Апостолова и Недялко Славов, нищо че в книгата му става дума за още десетки известни имена, които са очернени.

„Божана няма какво да ми се прави на голяма морализаторка. Нека си припомни случай от началото на месец февруари 2016. Тогава почина нейният голям приятел Красимир Обретенов. Достойният пловдивчанин е бивш шеф на Общинския съвет под тепетата, поет и сред основателите на СДС. Вместо да го уважи подобаващо обаче, Апостолова влетя по време на опелото, прекъсна траурната церемония, разбута с лакти присъствашите и каза: „Шофьорът ми ме чака вън, нямам време, дръпнете се“. После тресна един букет цветя в ковчега и си замина. Това е нейният морал, всъщност липса на такъв“, избухна по адрес на Божана Апостолова Христо Стоянов. Той не се спря дотук и допълни разказа си с друг пловдивчанин, който е уважаван и обичан. Става дума за Недялко Славов.

„На същото погребение – на Красимир Обретенов, бе и Недялко Славов. Той обаче не счете за нужно да си свали шапката по време на опелото и по този начин демонстрира неуважение – към Господ и към покойника“, каза той.

Христо Стоянов опита да обясни идеята за написването на книгата „Отворени писма до България“ с нуждата да се говори за болките на обеството, както и неговата реакция по актуални събития и неуредици.

Докато обясняваше това ръцете на Стоянов видимо трепереха. Дали става дума за болест или за неудобство от плюнките по колегите му в национален ефир – не стана ясно. Ни в клин, ни в ръкав Стоянов вмъкна, че не пие от точно 25 години, а от 15 – не пуши цигари. „Отказах пиенето и папиросите, защото ми се живее по-дълго“, изстреля той. Но живот ли е или вегетиране на гърба на бивши приятели – това остава за негова сметка.

„Не искам да коментирам човек, който пише, че като се навреш под полата на майка си, мирише лошо. Желая му благ Великден“,  заяви пред ПловдивПрес Божана Апостолова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...