Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » Закон на Ревизоро товари горивото с 60 ст на литър
Бизнес Важно Енергетика Пловдив Портфейл

Закон на Ревизоро товари горивото с 60 ст на литър

Снимката е илюстративна

Търговци се събират утре на протест, тръгват на шествие с цистерни и камиони из целия град

Законопроект на Емил Димитров-Ревизоро ще бръкне на всеки от нас с 50-60 стотинки за литър бензин или дизел в края на летния сезон. За това алармират търговци на горива от цялата страна. Те се събират утре от 11 часа на Карловско шосе срещу базата на Лукойл, за да проведат протестно шествие с цистерни и камиони из целия град до Асеновградско шосе и обратно.

Законопроектът на Ревизоро касае административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Ще го разглеждат във финансовата комисия на парламента на 12 април. Това е очеваден лобистки закон, писан е от юристите на Вальо Златев и ще облагодетелства Лукойл и още 3-4 големи играчи, заяви пред ПловдивПрес организаторът на протеста Петър Кантарски.

Напрактика, за да отговори на изискванията за контрол, всеки търговец трябва да внесе депозит, като гаранция на държавата по 20 хил. Лева на бензиностанция, но не повече от 400 хил. лева. Търговците на едро пък трябва да платят 500 хил. Лева.

„Това ако не е лобизъм, колко от колегите могат да си позволят по 20 бона за обект? Ще оцелеят само големите като Вальо Златев. Излиза, че ако имаш 20 бензиностанции ще трябва да броиш 400 хил. лева, а ако имаш 200-300 обекта, каквито са Лукойл, ще минат само с 400 хил. лева, вместо да дадат примерно 6 млн. лв., ако следваме принципа“, съпостави числата Кантарски пред ПловдивПрес.

Все някой трябва да я плати тази сметка и това ще бъде крайният потребител, добави той. Кантарски прогнозира, че освен прякото поскъпване на горивата, ще има и основно пренареждане на пазара. „Ще останат 4-5 играчи и ще си правят каквото си искат“, каза Кантарски.

Какво отвърна на обвиненията Ревизоро – четете в ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Защо „умря“ ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив?

  • Защото бившата власт, начело с ГЕРБ, заложи капан и парите за ремонти на пътища свършиха 40%
  • Защото този обект не е приоритет на новото правителство и няма да бъде финансиран скоро, както стана със свлачището над Храбрино 30%
  • Защото свършиха парите в държавата 19%
  • Въпросът е манипулация. Пловдивските депутати ще направят всичко възможно този обект да бъде финансиран с приоритет, защото е важен за развитието на Пловдив и региона. 7%
  • Заради рязкото поскъпване на строителните материали и войната в Украйна 4%
  • Не ме интересува, аз не карам по Околовръстното. 1%

Начална дата: 11.04.2022 @ 10:16 | Крайна дата: 11.05.2022 @ 10:16

Зареждане ... Зареждане ...