Новини от Пловдив » България » Властите потвърдиха за 6 жертви на „Тракия“
България

Властите потвърдиха за 6 жертви на „Тракия“

Жертвите от автобусната катастрофа на магистрала „Тракия“ са 6 – пет жени и един мъж, а ранените са 21, от които дете на 14 години. Това потвърдиха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и главният секретар на МВР Младен Маринов.

Кирил Ананиев благодари на Спешната медицинска помощ, която е била изключително адекватна. „В болниците е създадена пълна организация. Екипите работят безупречно. Поддържам непрекъсната връзка с всички директори на болници, в които има постъпили пациенти. Своевременно уведомяват в какво състояние са те“, заяви Ананиев. Министърът посочи, че шофьорът на автобуса ковчег е настанен в „Софиямед“, състоянието му не е тежко.

 

Пострадалото дете при катастрофата на АМ „Тракия“ веднага е закарано в „Пирогов“ и е в тежко състояние – в момента го оперират, обяви  д-р Георги Гелев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ – София. Той обясни, че след като се е случила тази жестока катастрофа, на съседното платно е катастрофирал и бус.

„Шофьорът е видял катастрофата, отвлякъл си е вниманието и е катастрофирал и той. Последният наш екип спира, взима го и го хоспитализира“.

„Получихме сигнал за катастрофата в 11:21 ч. Първата линейка от Ихтиман постига в 11:30. В 11:40 ч на място бяха два реанимационни екипа от София, които оказаха помощ на пострадалите до пристигането на останалите линейки“, обясни д-р Гелев.

До 25-ата минута са мобилизирани общо 14 линейки – 11 от София и по една от Елин Пелин, Ихтиман и
Пострадалите са настанени в „Пирогов“, ВМА, „Св. Анна“, ИСУЛ, „Токуда“ И Софиямед.
„Спасяването на тези хора бе организирано по най-бързия начин. Имаше пълно съдействие от страна на полицията и директорите на болници. В Пирогов, ВМА и Св. Анна бяха освободени 10 операционни и чакаха пострадали“, каза още д-р Гелев.

„Аз работя от 24 години в „Бърза помощ“ и петък винаги е бил най-трудният ден. Дали защото е петък 13-и или е просто съвпадение, но се случи нещо, което нас ни потресе. Свършихме си работата по най-правилния начин. Страданието за пострадалите ще остане, мъката за близките ще е завинаги, но все пак има и такива събития в живота“, каза още д-р Гелев.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че близките на пострадалите могат да получат информация на 02 982 5154 и 0889 944260.

Образуваното досъдебно производство от Окръжна прокуратура София е за причинени по непредпазливост смърт и телесни повреди на повече от един човек.

Още по темата

Автобус се обърна на магистралата, 6 са вече загиналите (ВИДЕО)

Десет са жертвите от автобуса, в УМБАЛ „Св. Георги“ в готовност да приемат пострадали

Катастрофиралият автобус се движел с 93 км/час 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...