Новини Пловдив Прес » Важно » Лукарски пред Plovdiv-Press: Имаше бой в СДС, ще се съдим (ВИДЕО)
Важно Интервю Мнения Политика

Лукарски пред Plovdiv-Press: Имаше бой в СДС, ще се съдим (ВИДЕО)

Божидар Лукарски
Божидар Лукарски

С лидера на СДС Божидар Лукарски разговаряме за скандалното заседание на НС на СДС днес, което той напусна, а опозицията в партията взе решение да гласува оставката му на 2 май на ново заседание на НС в Пловдив  


Интервю на Галина ГЕОРГИЕВА

– Г-н Лукарски, защо се стигна до скандалите днес на заседанието на Националния съвет?

– Имаше сценарий за това разцепление. Нахлуха доста хора, които нямаха право да гласуват. Дойдоха агитки от ромски произход, които никога не са имали нищо общо с Националния съвет и бяха докарани от колегите. Дадох един час почивка, както уставът повелява, за да може хората, които нямат право да гласуват, да имат добрата воля да напуснат. В този един час стана една

батална сцена, в която участие имаше кметът на Карлово г-н Кабаиванов

и се разкри, че имат написан сценарий, който вече се разпространява. Кабаиванов се опита да го скъса и да го скрие. Тогава стана бой. Но един от колегите от Варна се сдоби с този сценарий, в който е описано кога кой освирква, как един става, взима думата, отнема микрофона. Няколко пъти се споменава в кой момент се прави скандал. Този сценарий, за мен, е писан извън СДС и е спуснат за изпълнение от някой кукловод на тези кукли на конци, които днес се опитаха да го приложат.  И както ми повелява член 23 ал. 1 от Устава, аз съм единственият човек, който може да води заседанието на НС и да го прекрати, аз прекратих заседанието. Колегите от опозицията после са продължили и са си гласували някакви решения, които не са легитимни. Водещият Кабаиванов не може по Устав да води събрание на НС. По-голямата част от тези , които са продължили заседанието, нямат право да гласуват, тъй като не са членове. Разбирам, че на 2 май ще повторят тази сбирка в Пловдив. Тогава може да поканят жените и децата си и да гласуват каквото си искат. Задавам въпроса кой къде е писал този сценарий и дали няма връзка с една реплика на Кънев в една телевизия.

-Искате да кажете, че Радан Кънев стои зад този сценарий ли?

Не, не съм казал такова нещо. Само питам. Не е безизвестен фактът, че има разминаване в партията по отношение на това накъде да вървим. Тази част от колегите, които ме подкрепят, смятаме, че трябва да вървим към коалиция, която е на принципа на консервативно-патриотичните ценности, а колегите, които изпълниха този сценарий, твърдят, че трябва да се коалираме с Да България, ДСБ и Зелените. И това беше причината да се случат тези неща.

-Казахте, че роми са присъствали кой ги е докарал?

– Не мога да ви кажа. Не са членове на НС и се вмъкнаха в залата, успяха да пробият охраната и започнаха да викат „У-У“ „А-А“.

-На 2 май ще има ново заседание на НС в Пловдив, какво следва?

Ще влезем в съдебни битки. Ясно е кой е легитимен. И опитът на колеги като Кабаиванов да четат устава по висшегласие прилича на това все едно да ви вземат книжката за употреба на алкохол, вашето семейство да реши, че сте прави и вие да продължите да карате кола.

-Колко структури стоят зад вас? Опозицията ви казва, че 73% от структурите в цялата страна оценяват като слаба работата ви и искат вашата оставка?

-Това са пълни глупости. Става въпрос за една анкета , която незнайно кой и как я е попълвал. Пак същите роми, вероятно. Нито има подписи, нито печати, нито е одобрявана от някой орган на СДС. Има ясен устав на СДС, който казва, че две трети от Националния съвет могат да гласуват оставката на председателя. Те са далеч от това число и поради тази причина изпълняват тези сценарии. Зад мен са по-голямата част от Софийската организация, цялата Варненска и Бургаска организация, организацията в Монтана, Благоевград, Ловеч, може и да забравя някой.

-Цепи ли се СДС ?

-Ще отидем на съдебна битка. А времето ще покаже дали СДС ще се разцепи. 

 

Потресаващото видео на колегите от Дневник ТУК

 

Още по темата

Взимат главата на Лукарски в Пловдив на 2 май
Скандали разцепиха СДС, Лукарски напусна
Кабаиванов пред Plovdiv-press: Не сме превратаджии, искаме силен СДС
Радан Кънев: СДС прави трансджендър трансформация към фашистка партия
Бунт в СДС! Искат оставката на Лукарски
Радан пред Plovdiv-Press: Борисов е слаб и непредвидим! Трябва да сме готови за избори

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!