Новини от Пловдив Прес » Важно » Фамилия роми подлуди улица Филип Македонски СНИМКИ/ВИДЕО
Важно Инциденти Истории Крими Пловдив

Фамилия роми подлуди улица Филип Македонски СНИМКИ/ВИДЕО

Полицаите дойдоха и спасиха ромската фамилия от линч

На метри от Общинския съвет се вихри война като в Близкия изток – хвърчат павета, бутилки, трошат коли и прозорци, избухват пожари

Спас КУЗОВ

Фамилия роми, наематели на партерния етаж на къща на №25, подлуди цял квартал около улица „Филип Македонски“ в центъра на Пловдив, видя на място репортер на Plovdiv-press.bg.

Полицай описва строшеното стъкло на БМВ-то на Живко
Съседите коментират „военното положение“

Тормозът е от около 4 години, но днес на тихата някога уличка, която се намира на метри от Цар Симеоновата градина и от Общинския съвет на Пловдив, се разрази истинска война, а районът около №№23, 25, 27 заприлича на сцена от Близкия изток – хвърчаха бутилки като бомби, трошаха се стъкла на къщи и коли, а майките изпокриха децата си, видя обективът на Plovdiv-press.bg.

Тротоарите на улицата са осеяни със стъкла от строшените бутилки

Тротоарите са посипани със стъкла от хвърлени бутилки, а прозорците на наемателите са оковани с дъски и каквото им е попаднало. Личи си, че по черчеветата стъкло не може да се задържи.

Къщата на ужасите, както я наричат съседите от ул. Филип Македонски

От 10 часа сутринта е така, надуха музиката, после се сбиха, а накрая излязоха да се замерят с каквото им падне на улицата, обясни съседът Румен Генковски.

Арена на битката е долният етаж на къщата на №25, където от 4 години живее фамилия роми. Оттогава мира нямаме, коментира разтреперена от нерви Пенка Илулчева, жената, която живее на втория етаж на 25. Първият етаж е съсобственост с бизнесмена Ангел Попов, но той го дал под наем на ромите.

„Нарочно ги настани, за да ме изгони от къщи, но сега не страдам само аз, а целия квартал, обяснява Пенка, която е вдовица на проф. Димитър Илулчев, светило в патоанатомията. Съпругът й се споминал преди 7 години, а откакто дошли ромите на първия етаж бял ден не е видяла.

Съседите също едва се сдържат да не линчуват размирната фамилия наематели.

Първо превърнаха красивия двор с градината в сметище, после на няколко пъти палиха съседните дървета, а за крясъците през всяко време на денонощието да не говорим, коментира Живко Генковски.

При битката днес изхвръкнала бутилка помля задното ляво стъкло на неговото БМВ. Младият мъж не беше на себе си и само молбите през сълзи на младо момиче да не се бие с ромите, го възпря да нахлуе в „къщата на ужасите“.

Малко преди да строшат колата на Живко, по тротоара минала съседката Гергана с тригодишното си детенце. Една бутилка се пръснала в краката им, а друга минала на сантиметри от главата на хлапето.

„Сега се е затворило в спалнята и вика „Мамо, заключвай вратата, страх ме е“, обясни женната от терасата на третия етаж на съседната къща на №27. Тя самата също не смее да слезе долу на улица.

Първият етаж, в който живеят мургавите наематели, е заприличал на коптор, видя на място репортер на Plovdiv-press.bg. Вратите са от масивна ламарина, а отвътре не носи миризма на мастика и мръсотия. Домакините не пускат никой да припари в стаите, откъдето се носи тежка воня на мръсотия.

„И мойта къща страда, по колата ми павета хвърляха“, обясни друг комшия, холандец, който живее на №23.

Помогнете, вече няколко пъти викаме полиция, но не реагират. Като дойдат само им записват личните данни и си тръгват. След час-два от къщата пак почват да се носят крясъци и викове, молят се жените, а мъжете псуват и едва се сдържат от саморазправа.

„Ей, ще ви избия, защо хвърляте бе, м…ли“, скочи Живко срещу дребничкия ром, който се представи за глава на фамилията.

„Не съм аз, Христо гостенинът го направи, аз съм само наемател, той ще си плати“, обясни мургавия домакин Георги пред Plovdiv-press.bg, а младо ромче се провикна през потрошения прозорец „На журналист ще ми станеш“ и затвори люка.

Половин час след „престрелката“ две полицейски патрулки влетяха с мръсна газ на улицата и след кратък разпит на съседите влязоха при ромите, събраха им личните карти и започнаха да описват щетите. „Разбрахме накъде са тръгнали извършителите. Към Калояново, скоро ще бъдат издирени“, опита да успоки обстановката униформен полицай.

Ние от Plovdiv-press.bg ще следим случая, за да разберем защо с години една фамилия разиграва цял квартал и няма кой да защити хората.

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Альоша или Левски на Бунарджика?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!