Quantcast
Новини Пловдив » Ботев » Как се изпраща БФС към гробищата? Подготовката е трудна, другото – лесно
Ботев Кадър на деня Пловдив Спорт Спорт Важно

Как се изпраща БФС към гробищата? Подготовката е трудна, другото – лесно

Борис ВЕЛЕВ

Феновете на Ботев, играчите на клуба, а и служителите погребаха символично БФС. Сториха го, защото от Централата се подиграха с най-стария тим у нас и изпратиха камикадзето Станислав Ставров, който изхвърли „канарчетата“ по скандален начин от полуфиналите за Купата на България.

Преди мача с ЦСКА в Коматево бултрасите се погрижиха цяла България да разбере, че Боби Михайлов и сие са мъртви души за всички, които обичат Ботев, а и справедливостта в играта. Начинът, избран от запалянковците, бе наистина оригинален. Доколкото „оригинално“ може да бъде „погребение“.

 

От фенклуба на „канарчетата“ бяха закупили няколко огромни кашона пълни с карамфили. Стотиците цветя полетяха към пистата и терена в Коматево и удариха по „умните кратуни“ дежурните лица на мача, изпратени от БФС. Мятането на карамфилите обаче бе лесната част от плана.

По-трудното дойде преди това. Полицаите на входа на стадиона опитаха да осуетят хитрата идея на феновете и дълго време не допускаха кашоните. Щателната проверка продъжи 15 минути, а репортер на Plovdiv-Press засне акцията. В крайна сметка се появи финансовият директор на Ботев – Иван Йотков, който разясни на органите на реда, че няма никава опасност и цветята трябва да бъдат внесени на стадиона.

После последва още над половинчасово разопаковане на карамфилите. Оказа се, че те са опаковани и вързани доста старателно и е пипкава работа, докато се всяко стръкче бъде отделено.

До погребение все пак се стигна. Покойникът – БФС, бе изпратен не само с нестандартна хореография с цветя, а и с доста нецензурни скандирания и плакати. Тук неписаното правило – за умрелия или добро или нищо – не важеше. Както не важат и съдийските правила, записани в нормативите на БФС, и реферите, Венци Стефанов и Йордан Сталев се изгавриха чутовно с Ботев, устройвайки му публична екзекуция насред София.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...