Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Инвалид осъди „Теленор” за офиси без рампи
Бизнес Важно Пловдив

Инвалид осъди „Теленор” за офиси без рампи

Стъпало пред този офис пречи на инвалидните колички.

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивчанин, който се придвижва с инвалидна количка, осъди „Теленор”, защото два от офисите на оператора са без рампи и на практика недостъпни за хора с увреждания. Така телекомуникационната компания ще трябва да му плати обезщетение от 1200 лв., с което да компенсира преживяното психическо натоварване.

Става дума за офисите на  „Теленор” на пл. „Централен” и на Главната. Човекът сключил договор за 2 години с оператора на 13 април 2015  и си купил смартфон, към който не му дали никакво ръководство за настройки и експлоатация. После си загубил паролата и му се наложило често да посещава офисите на компанията, за да търси помощ от персонала. При всяко ходене на място трябвало някой да му помага, тъй като не можел да влезе с количката си в помещенията. За капак, докато веднъж чакал пред офиса на площада, бил залят с блажна боя от един от работниците, ремонтиращи фасадата. Човекът се вбесил и завел дело.

В хода му пред Пловдивския районен съд от „Теленор” се опитали да оборят иска с аргумента, че имат и други офиси, които са достъпни за хора с увреждания. Съдът обаче припомня, че наредба още от 2009 г. задължава обществените сгради да осигурят достъп на хора с колички, а и е въпрос на личен избор кой точно офис да се ползва.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...