Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Отцеубиец в последната си дума: Дайте да правим убийство!
Важно Съд и Прокуратура

Отцеубиец в последната си дума: Дайте да правим убийство!

Цветан Ангелов отива за 17 г. в затвора.

17 години затвор е присъдата на Цветан Ангелов, който намушка 10 пъти с нож баща си

Ваня ДРАГАНОВА

„Нищо не искам от съда. Дайте да правим убийство!“ Това каза в последната си дума пред Пловдивския окръжен съд 21-годишният Цветан Ангелов, който на 22 юни м. г. уби с нож баща си Наско в апартамента им в „Столипиново“.
Подобни на тази не съвсем адекватни реплики от предишни заседания накараха адвокатката му Таня Динкова да поиска нова съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали Цветан Ангелов е вменяем, т. е. годен да носи наказателна отговорност. Съдия Михаела Буюклиева обаче отказа, защото предишната експертиза сочи, че той може да бъде съден.
Цветан, който според близките му бил наркоман, наръгал баща си с нож 10 пъти след полунощ на цитираната дата. От виковете на баща си се събудила 9-годишната му сестра Иванка, Цветан я предупредил да мълчи и излязъл. Момичето събудило близките си, те се обадили на телефон 112, но Наско вече бил мъртъв. Цветан бил заловен от познати на фамилията, докато си вървял по улицата, и закаран в Районното.
Прокурорът Марин Пелтеков поиска доживотен затвор, а адвокатката на Цветан настоя, че този човек действително трябва да бъде изолиран от обществото, но за да се лекува, защото и до ден днешен не разбира смисъла на случилото се. Съдът определи наказание от 17 години затвор. „Ще обжалваме“, категорична беше адвокат Динкова.

Още по темата
Две убийства през 20 дни белязаха живота на ромски род

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...