Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Путин откри Кримския мост, подкара Камаз СНИМКИ
Свят

Путин откри Кримския мост, подкара Камаз СНИМКИ

19-километровият мост е най-дългият в Русия и един от най-дългите в Европа
19-километровият мост на Крим.

Руският президент Владимир Путин подкара лично „Камаз“ за откриването на моста за Крим. Съоръжението над Керченския пролив е единствената сухопътна връзка между Русия и анексирания от нея през 2014 г. Кримски полуостров. Държавният глава седна зад волана на оранжев самосвал „Камаз“ (най-големият руски камион).

До себе си настани генералния директор на строителната компания „СГМ-Мост“ Александър Островски. „Камаз“-ът на Путин водеше колона от 35 машини – самосвали, автокранове, цистерни и друга строителна техника, използвана при строежа на съоръжението. Специално инсталирани видеокамери показваха движението на колоната по 19-километровото трасе на моста.

Путин подкара Камаз
Путин подкара Камаз

Строителството на моста започна през февруари 2016 г. Плановете бяха съоръжението да бъде открито за автомобили през декември 2018 г. На 1 март тази година обаче Путин обяви, че движението ще бъде отворено „само след няколко месеца“ и сроковете бяха съкратени. Железопътната част на моста трябваше да бъде открита през декември, но сега е отложена за края на 2019 г.

Стойността на жп линията е 17 милиарда рубли, а на целия мост – около 228 милиарда рубли, което прави над 3 милиарда евро.

19-километровото съоръжение, наричано „моста на Путин“, е най-дългият в Русия и един от най-дългите в Европа. Фактически той се състои от два паралелни моста – един шосеен, състоящ се от 4 ленти и един железопътен.

Преминаващият през моста път започва на Таманския полуостров, преминава през 5-километров язовир и остров Тузла, след това пресича Керченския пролив и излиза на Кримския бряг.

САЩ осъждат построяването и частичното откриване на мост през Керченския пролив, свързващ Русия и окупирания Крим. Това се казва в позиция на американския Държавен департамент, публикувана на сайта на институцията. В съобщението се посочва, че Крим е част от Украйна и че съоръжението е изградено без разрешение от украинските власти.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...