Новини от Пловдив » Общество » Воеводите искат 16 000 лв. за култура и 360 хиляди за детски площадки
Общество Пловдив

Воеводите искат 16 000 лв. за култура и 360 хиляди за детски площадки

Галина ГЕОРГИЕВА

По 16 хиляди лева за културни дейности да бъдат отпуснати на всеки от шестте района на Пловдив. За това настояват градският председател на ВМРО Борислав Инчев и общинските съветници Стефан Послийски, Камен Шишманов и Нина Гьошева.

Според Стефан Послийски районните администрации могат да организират концерти, спектакли, литературни четения, а училища, читалища, детските градини, сдружения на гражданите да се включат в инициативите. „ В бюджета на 2018-а на пловдивските райони са отпуснати по 4000 лева за културни дейности. Тези средства са недостатъчни, миналата година сумата беше 5000 лева. Ще държим всичко да е съчетано с културния каледнар на Пловдив и дейностите по Европейска столица на културата“, уточни Послийски.

Борислав Инчев обясни, че ВМРО вкарва предложение за изменение в бюджета на Пловдив и настоява да се отпуснат 35 000 лева за ремонт на сградата на читалище „Христо Ботев“ и 360 хиляди лева за изграждане на 6 детски площадки по една във всеки район.

„Очакваме да има дебат по тези предложения, ВМРО държи на детските площадки и културата. На последната сесия имаше възражение, че тези предложения се вкарват в последния момент , затова сега в писмен вид отново ги входираме. А пак бъдат извадени аргументи, че няма откъде да се вземат парите, може да предложим 4 варианта. Кое от предложенията не е хубаво, за да не бъде подкрепено, попита Борислав Инчев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...