Новини от Пловдив » Мнения » Митрополит Николай: Бог не ни остави да живеем в невежество, а запали светлината чрез Кирил и Методий
Мнения

Митрополит Николай: Бог не ни остави да живеем в невежество, а запали светлината чрез Кирил и Методий

Митрополит Николай

Отново всички заедно – духовенство, учители народни, учещи се, творци и дейци на култура и духовност, сме изправени пред Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се в благодарна към Бога молитва за това, че Бог не ни остави да живеем в мрака на невежеството, на заблудата, а ни даде светлината на православната вяра. Слава тебе, Боже Благодетелю наш во веки, че си запалил тези ярки светлини, за да светят в душите на нашия народ! Та нашият народ да има светлината на живота.

Православната вяра е онази светлина, онзи несъкрушим фундамент и основа, на който се гради българската култура. Поздравявам всички – учещи се, учители и преподаватели, които са посветили себе си на божественото призвание да бъдат сеячи на семената на словото Божие, на доброто.

Първата книга, която бе преведена на български език, беше Светата Библия. Затова измислиха българската азбука Светите първоучители, за да познае нашият народ истинският Бог, да почувства безграничната любов и да се отдаде на Бога в служение на доброто.

Поздравявам всички учещи се и им пожелавам духът на разума и премъдростта да ги вдъхнови! Знайте, учете и от доброто знание се дръжте!

Поздравявам всички творци и дейци на духовната култура. Чрез всички вас – пастери, учители народни , настоящи и бъдещи възрожденци на България, да бъде во веки делото на Кирил и Методий за слава на Бога и доброто на скъпото ни Отечество и благочествия православен български народ!

Част от словото на Пловдивския митрополит Николай пред паметника на Св. св. Кирил и Методий на площад „11 май“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...