Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Пловдив » Заради незаконен съдебен състав делото за склада „Ориент Табако“ тръгва от начало
Пловдив Съд и Прокуратура

Заради незаконен съдебен състав делото за склада „Ориент Табако“ тръгва от начало

Полуразрушеният склад на ул. "Одрин" 8 e в този си вид вече години.
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Ваня ДРАГАНОВА

Делото за разрушаването на тютюневия склад „Ориент Табако“ тръгва отначало, макар че бяха разпитани повечето свидетели и вещи лица и съдебното следствие вървеше към своя финал. Причината е, че досега то е било гледано от незаконен съдебен състав, в който освен съдията влизат и двама съдебни заседатели. А тъй като най-тежкото наказание, което биха могли да получат двамата управители на фирмата собственик на склада – Георги Бранеков и Александър Николич, е 5 години затвор, делото би трябвало да бъде разглеждането само от съдия. Грешката е констатирана от съдия Розалия Шейтанова и за да не се стигне до отмяна на присъдата заради вида на състава, процесът стартира наново.

Междувременно се оказа, че е изтекла абсолютната давност от 7,5 години по обвинението, че Бранеков и Николич са използвали документ с невярно съдържание, за да получат строително разрешение за преустройството на склада в хотел и така да се стигне до събарянето му. Така се наложи производството по това обвинение да бъде прекратено и двамата подсъдими вече ще отговарят само за увреждането на сграда, която е паметник на културата.

Въпреки това всички свидетели и вещи лица ще бъдат призовани за разпит отново, а ход на делото по същесто ще бъде даден на 17 септември.

Разрушаването на тютюневия  склад на ул. „Одрин“ 8 започна на 6 март 2016 г., в неделя, но беше спряно от протести на пловдивчани.

Още по темата

В НИНКН поправили свое решение за склада „Ориент Табако“ със задна дата
ВАС окончателно спря бутането на склада „Ориент Табако“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...