Новини от Пловдив Прес » Пловдив » АБВ подава ръка на БСП в Пловдив, но с условие
Пловдив Политика

АБВ подава ръка на БСП в Пловдив, но с условие

VisVitalis

АБВ ще подаде ръка на БСП за предстоящите през есента догодина местни избори, но само ако столетницата изпълни важно условие. Това стана ясно на днешния брифинг на Румен Петков – новият председател на създадената от президента Георги Първанов структура.

„Левицата в Пловдивска област е представена с 4 кмета. Всъщност, те са двама. Причината е, че градоначалникът на Сопот Деян Дойнов е изключен от БСП, а кметът на Брезово Радньо Манолов е отстранен от длъжност след санкция на последна инстанция от съда. Поне нашата информация отпреди дни е такава. Човекът имаше някакви прегрешения в миналото и сега си плаща за тях. Ние не коментираме дали е виновен или не, а само резултатите. А те са лоши – левицата е с двама кмета в областта. Ние никога не сме бягали от разговори с БСП. Има обаче нещо важно като условие, за да им подадем ръка идната есен. А то е от БСП да престанат да се държат с нас настойнически. Тяхното разбиране за диалог е те да казват и определят какво да става, а ние от АБВ само да изпълняваме покорно. Така няма как да има компромис и няма да се случат нещата. Нека БСП си промени начина на общуване и може да има ефект“, сподели Румен Петков.

В същата светлина се изказа и замът на Петков – Владо Маринов. Той каза, че БСП на няколко пъти са провалили опити са сближаване и само от тях зависи да има такова.

Коментари

Коментари

VisVitalis
Хотел-ресторант Одеон

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Close
error: Правата запазени!