Новини Пловдив Прес » Пловдив » АБВ подава ръка на БСП в Пловдив, но с условие
Пловдив Политика

АБВ подава ръка на БСП в Пловдив, но с условие

АБВ ще подаде ръка на БСП за предстоящите през есента догодина местни избори, но само ако столетницата изпълни важно условие. Това стана ясно на днешния брифинг на Румен Петков – новият председател на създадената от президента Георги Първанов структура.

„Левицата в Пловдивска област е представена с 4 кмета. Всъщност, те са двама. Причината е, че градоначалникът на Сопот Деян Дойнов е изключен от БСП, а кметът на Брезово Радньо Манолов е отстранен от длъжност след санкция на последна инстанция от съда. Поне нашата информация отпреди дни е такава. Човекът имаше някакви прегрешения в миналото и сега си плаща за тях. Ние не коментираме дали е виновен или не, а само резултатите. А те са лоши – левицата е с двама кмета в областта. Ние никога не сме бягали от разговори с БСП. Има обаче нещо важно като условие, за да им подадем ръка идната есен. А то е от БСП да престанат да се държат с нас настойнически. Тяхното разбиране за диалог е те да казват и определят какво да става, а ние от АБВ само да изпълняваме покорно. Така няма как да има компромис и няма да се случат нещата. Нека БСП си промени начина на общуване и може да има ефект“, сподели Румен Петков.

В същата светлина се изказа и замът на Петков – Владо Маринов. Той каза, че БСП на няколко пъти са провалили опити са сближаване и само от тях зависи да има такова.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!