Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Райфъла: Ще си умрем в затвора и това е! Ева се разрида
Важно Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Райфъла: Ще си умрем в затвора и това е! Ева се разрида

Евелина и Райфъла вече не демонстрират толкова топли отношения

Ваня ДРАГАНОВА

Ще си умрем в затвора и това е. Така тежко въздъхна Атанас Червенков-Райфъла, след като чу, че председателстван от съдия Екатерина Роглекова състав на Окръжния съд отказва да го пусне от ареста. Развълнувана, съпругата му Евелина се спусна да го погали в съдебната зала и за малко да се разплаче, а едрият мъж също едва сдържа сълзите си.

Ще си умрем в затвора, каза Райфъла

Райфъла, заедно с Васил Василев, Бисер Романов и Симеон Генов, са в ареста от 3 години и 4 месеца, като обвинението срещу Червенков е, че е поръчвал палежи и убийство, а според прокуратурата другите трима са били изпълнители.

Защитниците на четиримата подсъдими изтъкнаха, че това е неразумен срок на задържане, и дадоха много примери на убийци, излезли на свобода още на втората година. „Д-р Иван Димитров, който уби крадец, след като го дебна половин час, е на свобода с мярка „подписка“. Прокуратурата лъже, обвиненията срещу мен са пълни глупости, целият процес е пълен фарс“,  обяви Райфъла.

Въпреки тези аргументи съдът реши, че не става дума за неразумно дълъг престой в ареста от гледна точка на тежестта на обвиненията, а и защото делото вече е в съда.

Не бяха приети и доводите за тежкото здравословно състояние на Райфъла, който има проблеми с отделянето на урина. „Защитата се позова на съдебно-медицински експертизи, обсъждани пред друг състав на съда. Но пред този не бяха представени никакви доказателства, че състоянието на Атанас Червенков е несъвместимо с престоя в затвора“, подчерта съдия Роглекова.

В хода на делото стана ясно още, че в затвора Райфъла е на „Ксанакс“ и „Лексотан“, защото получава паник атаки. За притежаването на тези лекарства Районната прокуратура му е повдигнала друго обвинение – за държане на дрога.

Още по темата

Поискаха отвод и на прокуратурата, и на състава по делото „Райфъла”, съдът отказа

Инспекторатът към ВСС проверява прокурорите по делото „Райфъла“

Райфъла търка наровете, а тунингованата му жена не се спира

Колега на Райфъла по делото за палежи обяви гладна стачка

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...