Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Свят » Румънски триумф на Ролан Гарос – Халеп вдигна трофея в Париж
Свят Спорт Спорт Важно

Румънски триумф на Ролан Гарос – Халеп вдигна трофея в Париж

Симона Халеп спечели дебютнa титла от Големия шлем, след като в третия си финал на Ролан Гарос и четвърти от Шлема надигра Слоун Стивънс с 3-6 6-4 6-1. Шампионката показа, че е по-завършената тенисистка и въпреки изоставането със сет и брейк запази позитивната си нагласа, демонстрира тактическа гъвкавост и много по-добър тенис в решителната част.

Срещата започна с много впечатляващи разигравания, като и двете тенисистки не отстъпваха от основната линия и не предоставяха контрола в точките. Стивънс атакуваше предимно форхенда на световната №1, като в четвъртия гейм това даде успех. Американката поведе 30-40, стигайки до първи брейкбол, и го реализира за 3-1.

Халеп се задоволяваше с това само да разиграва от основната линия и реши да не е по-активна, като с това и по никакъв начин не промени развитието на сета – 3-6.

Ситуацията продължи да се развива много благоприятно за световната №10, която проби за 1-0 във втория сет и затвърди. Солидният аванс обаче накара американката да стане по-пасивна и да се надява, че нещата ще продължат в нейна полза.

В четвъртия гейм Стивънс допусна брейк на нула – 2-2, и самочувствието ѝ бе сериозно разклатено. В шестия гейм Стивънс изостана 30-40 и на брейкбола заби форхенд в мрежата и изоставането ѝ стана 2-4. Изненадващо, Халеп рязко смени подхода си и вместо да продължава да бъде разнообразна и да търси уинъри, което ѝ носеше успех, почна отново да се води по играта на опонентката си и да влиза в дълги разигравания, като така загуби следващите два гейма – 4-4.

Симона запази позитивната си си нагласа и реагира моментално. Взе подаването си за 5-4 и постави под напрежение Стивънс, която заигра много сковано и загуби сета – 4-6.

Световната №1 материализира брейк за 2-0 в решителния сет. Халеп затвори дъното на корта и с всяка следваща точка започна да взима превес. Миналогодишната финалистка и затвърди за 3-0.

При 30-30 в четвъртия гейм румънката реши да рискува от ретур, но това не се оправда. Все пак стигна до дюс, а в следващото разиграване демонстрира брилянтна защита, като и усилията ѝ бяха наградени с малко късмет, след като ударът ѝ закачи филето и изненада Стивънс. На брейкбола Халеп спечели дуел на мрежата и покачи на 4-0.

При 5-1 Симона сервираше за титлата и поведе 40-30. На шампионската точка вкара неспасяем сервис и вдигна победоносно ръце – 6-1.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...