Новини от Пловдив » Важно » Водач отказва тест, край него пушели мариахуана и се страхувал да не е прихванал
Важно Пловдив Съд и Прокуратура

Водач отказва тест, край него пушели мариахуана и се страхувал да не е прихванал

Ваня ДРАГАНОВА

Спрян за проверка край Хисаря шофьор отказал да се подложи на тест за дрога, като обяснил, че е бил в компания, в която някой пушел марихуана, и по тази причина пробата му можела да се окаже положителна. Полицаите го завели до Центъра за спешна медицинска помощ, за да даде кръвна проба, но той отказал категорично. Така на следващия ден му отнели книжката за 6 месеца и той обжалвал наказанието през Административния съд в Пловдив. Жалбата му обаче е отхвърлена като несъстоятелна.

Случката е от 18 февруари т. г. малко преди 17 часа. Според катаджиите водачът бил видимо неадекватен с разширени зеници, затова и те поискали да го тестват с драг чек. Той обаче им развил теорията, че бил пасивен пушач на марихуана, а не знае как работят полевите тестове, затова и не е съгласен да го проверяват по този начин. После пък обяснил, че няма да даде кръвна проба, защото бърза за работа, където закъсненията не се толерират.

Така полицаите не успели да се сдобият с категорично доказателство, че той шофира под въздействието на наркотици, но книжката може да бъде отнета и заради отказ да се даде кръвна проба.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...