Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Потвърдиха присъдата от 2 г. и 4 мес. затвор на Катя Лерца
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Потвърдиха присъдата от 2 г. и 4 мес. затвор на Катя Лерца

Катя Лерца
Катя Лерца

Ваня ДРАГАНОВА

Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата от 2 години и 4 месеца затвор на Катя Лерца, която на 13 май м. г. уби с джипа си пътния полицай Делян Палазов, един от служителите, охранявали събора на Лаута. Лерца остава за 4 години без книжка.

В опита си да оневинят клиентката си адвокатите на Лерца Марин и Димитър Марковски твърдяха, че катаджията също има вина за катастрофата, защото изскочил на пътното платно така, че тя не е можела да го види. Съставът на Апелативния съд обаче категорично не приема тезата за съпричиняване от страна на Палазов. Той е подал сигнал да спре на друг автомобил, движещ се пред колата на Лерца, също с превишена скорост. Според Апелативния съд служителят на реда от достатъчно голямо разстояние е подал знак със стоп-палка и реално е бил видим за Лерца. Магистратите отхвърлиха искането за условна присъда и постановиха, че Лерца ще се поправи само ако изтърпи наказанието реално в затвора.

Пред първата инстанция Катя Лерца призна фактическата обстановка на инцидента, изложена в обвинителния акт. Във въпросния ден тя е шофирала с 99 км/час.

В решението на съда като отегчаващо отговорността обстоятелство е отчетено, че след катастрофата свидетелството за правоуправление на Лерца е отнето, но въпреки това тя беше засечена да кара без книжка. По делото са събрани и доказателства, от които е видно, че тя многократно е нарушавала и преди това правилата за движение по пътищата.

Решението на Пловдивския апелативен съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Още по темата

Бащата на прегазения полицай потресен, че изкарват сина му виновен наравно с Лерца
Лерца поиска „оправдана вина“, за да си гледа децата

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...